5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu o dorinţă fantastică de performanţă

Au o dorinţă fantastică de performanţă

Selecţionerul României consideră că tricolorele nu pot rata calificarea la JO de la Beijing dacă vor continua să se pregătească la fel ca până acum, înaintea turneului preolimpic.

Antrenorul naţionalei feminine de handbal, Gheorghe Tadici, este încântat de moralul şi de dorinţa de performanţă a handbalistelor selecţionate pentru calificarea la Jocurile Olimpice din China. Vă reamintim că naţionala tricoloră va participa la un turneu preliminar, care se va desfăşura la sfârşitul acestei luni în Capitală, la care mai participă Croaţia, Polonia şi Coasta de Fildeş, urmând ca primele două clasate să-şi câştige biletele pentru Beijing.

„Îmi va fi greu să renunţ la trei jucătoare“

Tadici a afirmat că decizia cea mai dificilă e aceea de a renunţa la trei handbaliste dintre cele selecţionate: „Niciodată nu le-am văzut aşa de montate şi de dornice de performanţe. Fetele au înţeles că Jocurile Olimpice, mai precis calificarea în primele patru naţionale care vor participa, este cel mai important obiectiv. Simt că dorinţa mai mare este din partea handbalistelor tinere, care vor mai prinde multe turnee finale. În concluzie, ne-am început pregătirile, am făcut deja două antrenamente şi atmosfera este excelentă. Cel mai greu îmi va fi să renunţ la trei dintre fete şi îmi dau seama că va trebui să iau cea mai bună decizie“.
Selecţionerul recunoaşte că jucătoarele care provin de la Oltchim încă resimt şocul ratării calificării în semifinalele Ligii Campionilor: „Le-am sfătuit să treacă rapid peste această dezamăgire. Normal că nu vor uita niciodată trenul pe care l-am pierdut cu toţi, dar viaţa merge înainte. O luăm de la capăt“.

Elisei revine la antrenamente

Cea mai bună veste din lotul Oltchimului vine tocmai din Germania, de la Kiel, acolo unde extrema chimistă, Vali Ardean Elisei, a făcut un nou set de analize. „Piticul atomic“ va reveni în România vineri, iar de luni îşi va relua pregătirile. „Două săptămâni va face antrenamente la stadionul din Zăvoi pentru a se pune la punct cu pregătirea fizică, apoi se va antrena normal. Entuziasmul este mare, eu chiar am spus că atunci când va reveni va fi cel mai important «transfer» al nostru. Vali ştie că, în momentul în care va intra în sală, nu vor juca pentru ea ghetele. Cred că în toamna acestui an va putea evolua la potenţial maxim“, a încheiat Gheorghe Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS