12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Şampanie dedicată exclusiv celor superbogaţi

Producătorul de băuturi alcoolice de lux Pernod-Ricard scoate la vânzare cea mai scumpă şampanie din lume, informează Yahoo!News. Produsul se adresează unui public exclusivist superbogat, mai precis persoanelor cu dare de mână dispuse să plătească 4.166 de euro pentru o sticlă personalizată de şampanie. Preţul ediţiei limitate ce include seturi de 12 sticle cu şampanie Perrier-Jouet se va ridica la suma de 50.000 de euro. Producţia va fi restrânsă, dar suficient de generoasă pentru a satisface nevoile şi cerinţele unei comunităţi de consumatori extrem de bogaţi din Statele Unite, Marea Britanie, Japonia, China, Rusia, Elveţia şi Franţa. „Aceste seturi vor fi vândute unui număr de 100 de clienţi din întreaga lume, care vor avea ocazia să-şi personalizeze şampania, iar acest capriciu poate fi considerat ca luxul suprem“, a declarat Perrier Olivier Cavil, reprezentantul companiei Perrier-Jouet. „Fiecare cumpărător va merge la Epernay, în estul Franţei, pentru o întrevedere cu specialistul nostru în băuturi, şi va adăuga o notă personală licorii“, a mai spus acesta. De asemenea, cumpărătorii vor primi şi un loc special în pivniţele Perrier-Jouet, unde vor putea depozita sticla de şampanie pentru încă opt luni.

A scăpat cu viaţă de sub roţile trenului

O femeie din Belarus a scăpat ca prin minune cu viaţă, după ce un tren a trecut peste ea cu o viteză ce depăşea 140 de kilometri la oră. După cum informează ananova.com, femeia petrecuse toată noaptea la propria aniversare şi, obosită de atâta distracţie, a adormit pe calea ferată. După incident, norocoasa Svetlana Yurkova, de 32 de ani, a povestit că a băut câteva păhărele la petrecere, că în drum spre casă a luat-o somnul şi că, simţindu-se obosită, s-a aşezat pe pământ, într-un loc unde ea ştia că era câmp. „M-am simţit foarte bine, dar, după ce m-am trezit, am văzut că stăteam între şinele de cale ferată. Oamenii mi-au spus că trecuse trenul peste mine. Şi eu nu am auzit nimic!“, a povestit femeia. „Doctorii zic că am avut mare noroc să dorm aşa de profund, pentru că altfel zgomotul m-ar fi trezit şi trenul mi-ar fi zburat capul de pe umeri“, a mai spus femeia, care nici până acum nu şi-a dat seama prea bine ce i s-a întâmplat.

Peşte prins a doua oară, după 25 de ani

Există pescari care prind peşti şi apoi le dau drumul. Bill Wengert este un caz ceva mai special: a dat drumul unui peşte în apă şi l-a prins din nou după un sfert de secol. În aprilie 1983, Wengert, biolog în cadrul Departamentului pentru Vânătoare şi Pescuit din Wyoming, şi alţi câţiva colegi de breaslă au înregistrat şi apoi au eliberat în jur de 12.000 de păstrăvi tineri în lacul Flaming Gorge din sud-vestul statului. De curând, Wengert a fost la pescuit la copcă, pe acelaşi lac, şi a prins un păstrăv. În aparenţă un simplu păstrăv, dar, privindu-l cu mai multă atenţie, biologul a constatat că una dintre înotătoare îi fusese tăiată, ceea ce însemna că era un peşte de crescătorie şi că fusese înregistrat. Examinând datele statistice din cadrul Departamentului pentru Vânătoare şi Pescuit, Wengert a putut stabili cu exactitate că păstrăvul fusese înregistrat la data de 14 aprilie 1983. Biologul a estimat că păstrăvul are 26 de ani, dar a spus că bietul peşte era cam slăbuţ, avea doar 1,3 kilograme – cu mult mai puţin faţă de alt păstrăv din acelaşi „lot“, care avea 7,7 kilograme, când a fost prins în anul 2004.

Sarah Jessica Parker, mai bogată decât colegele ei din „Totul despre sex“

Sarah Jessica Parker este mai bogată de pe urma serialului „Totul despre sex“ decât toate cele trei colege ale sale la un loc, informează site-ul pr-inside.com. Potrivit revistei Portfolio, Parker a câştigat aproximativ 25 de milioane de dolari, cea mai mare parte din această sumă provenind din contractele semnate cu firmele Garnier şi Gap în cei patru ani care au trecut de la ultimul episod al serialului. Colega sa Kim Cattral ocupă a doua poziţie în acest miniclasament, cu venituri de zece milioane de dolari. Deşi Kristin Davis şi Cynthia Nixon au avut mai multe roluri decât colegele lor, acestea au obţinut câştiguri mult mai mici – 4,5 milioane, respectiv 2,5 milioane de dolari. Cele patru actriţe au intrat din nou în pielea personajelor care le-au făcut celebre, ele filmând de curând lungmetrajul „Totul despre sex“. Rămâne de văzut ce venituri le va aduce această peliculă, care va fi lansată în luna mai şi se prefigurează a fi un mare succes de box-office.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS