14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă a mulţumit Fiorentinei pentru Mutu

Piţurcă a mulţumit Fiorentinei pentru Mutu

Tehnicianul reprezentativei noastre îl va putea utiliza pe „Briliant“ în amicalul cu Rusia, după ce clubul „viola“ şi-a dat acceptul ca atacantul român să se alăture lotului naţional, în ciuda faptului că telegrama de convocare nu a fost trimisă în timpul cerut de UEFA.

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, s-a declarat încântat de faptul că atacantul Adrian Mutu a primit acceptul clubului AC Fiorentina de a se alătura lotului tricolorilor pentru amicalul cu Rusia, deşi telegrama de convocare a „Briliantului“ a fost trimisă abia luni.
Mutu s-a recuperat rapid după accidentarea suferită luna trecută, iar Piţurcă a decis să îl convoace pentru partida amicală cu reprezentativa Rusiei, Federaţia Română de Fotbal trimiţând luni clubului italian o telegramă de convocare pentru „Briliant“, la care a primit răspuns favorabil în cursul aceleiaşi zile.
În aceste condiţii, golgheterul naţionalei se va prezenta la reunirea lotului, programată pe 24 martie, la Săftica, şi va juca în amicalul România – Rusia, programat miercuri, 26 martie, pe stadionul „Steaua“ din Bucureşti.
Victor Piţurcă a explicat cum s-a ajuns la situaţia de a-l convoca în ultimul moment pe Adrian Mutu, trimiţând telegrama după termenul impus de UEFA.
„La ora la care am făcut convocările, după discuţiile pe care le-am avut cu medicul echipei naţionale şi cu Mutu, recuperarea jucătorului se preconiza să fie mult mai lungă. Iată că el şi-a revenit mult mai repede decât s-ar fi crezut, însă nu i s-a trimis telegrama în timpul cerut de UEFA, cu două săptâmâni înainte de meci. Am fost la mâna clubului Fiorentina, însă mă aşteptam la un răspuns pozitiv din partea grupării italiene, pentru că noi am fost deschişi în tot ceea am discutat cu conducerile cluburilor, unde avem jucători. Oricum, conducătorii grupării din Florenţa merită apreciaţi pentru atitudinea pe care au avut-o în această situaţie“, a spus Piţurcă.
Adrian Mutu s-a accidentat în meciul AS Roma – Fiorentina, de pe 24 februarie, când a suferit o întindere a ligamentului colateral intern al genunchiului stâng şi a purtat o atelă. Iniţial, se estima că el va fi indisponibil patru săptămâni, dar a revenit pe teren mai devreme. Din acest motiv, el nu a primit iniţial telegramă de convocare pentru meciul amical cu Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS