11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaradona s-a luat iar de FIFA

Maradona s-a luat iar de FIFA

Fostul star al fotbalului mondial, argentinianul Diego Armando Maradona, a criticat decizia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) de a interzice disputarea partidelor la altitudini mari, după ce el a participat la un meci caritabil defăşurat la 3.600 de metri.
La jocul demonstrativ, desfăşurat pe stadionul „Hernando Siles“, a participat şi preşedintele Boliviei, Evo Morales, iar la meci au asistat 30.000 de spectatori. „Eu, la 47 de ani, alături de preşedintele Morales, am demonstrat Federaţiei Internaţionale de Fotbal că se pot disputa partide pe astfel de terenuri“, a spus Maradona. „Trebuie să joci acolo unde te-ai născut, nici măcar Dumnezeu nu poate interzice acest lucru şi în nici un caz Blatter. Această măsură este ridicolă, pentru că ei vor să oblige Bolivia să evolueze în altă parte. Este o ruşine şi decizia este politică“, a afirmat fostul fotbalist argentinian. Echipa „Prietenii lui Maradona“ a câştigat, cu 7-4, confruntarea cu formaţia preşedintelui Morales, iar meciul a fost organizat pentru a strânge bani pentru victimele inundaţiilor.
FIFA a anunţat vineri că meciurile oficiale de fotbal la altitudini mai mari de 2.750 de metri se pot juca numai dacă echipei vizitatoare îi este acordată o săptămână de aclimatizare, iar la peste 3.000 de metri se prevăd două săptămâni. Din moment ce cluburile sunt obligate să le dea drumul jucătorilor doar cu cinci zile înainte de meci, practic decizia FIFA interzice disputarea partidelor la altitudini mari. Aceasta a introdus iniţial prevederea în regulament în luna mai a anului trecut, a fost modificată în decembrie şi reintrodusă la întâlnirea care a avut loc vinerea trecută la Zurich.
În trecut, Diego Maradona a criticat de mai multe ori FIFA, printre lucrurile pe care i le-a imputat forului mondial fiind şi acela că nu a ajutat fotbalul din America de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU