10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Liga I e departe!

Liga a II-a

Gaz Metan – CSM Vâlcea 2-1

Stadionul „Gaz Metan“, spectatori: 2.000.

Au marcat: Fl. Lazăr (’46), C. Prodan (’47) / Labun (’67).

Gaz Metan: Pop – Crăciun (’46, Sabou), Baciu, Lazăr, Buzean – Curtean (’84, Pârvulescu), De Oliveira, Zaharia, Dudiţă – Prodan, Boaru (’57, Bălău). Antrenor: Cristi Pustai.

CSM: Rusandu – Crăciun, Dandea, Vişa, Vlad – Voicu, Larie (’55, Dedu), Labun, Onofrei – Boroiban (’74, Diego), Vidakovic (’52, Robson). Antrenor: Marian Bondrea.

Au arbitrat: S. Colţescu – Ed. Crângaşu, V. Marinescu.

Elevii lui Marian Bondrea s-au distanţat de primele două clasate, după ce au fost învinşi în derbiul de la Mediaş.

CSM Râmnicu Vâlcea s-a deplasat la Mediaş cu gândul de a obţine măcar un punct, care să-i menţină cu şanse reale de promovare pe elevii lui Marian Bondrea. Rezultatele şi evoluţia din acest retur le-au dat speranţe lui Laurenţiu Boroiban şi compania, care au pierdut însă în faţa unei formaţii ardelene pragmatice. Debutul meciului a fost echilibrat, cu o tatonare prelungită de ambele părţi. Prima ocazie a venit abia în minutul 28, atunci când brazilianul Gazului, De Oliveira, a scăpat singur cu Rusandu, portarul vâlcenilor salvând miraculos. La altă gafă a apărării oltene, trei minute mai târziu, Boaru s-a trezit singur în careul CSM-ului, dar a şutat defectuos. Elevii lui Bondrea au ameninţat poarta adversă abia în ultimul minut al primei reprize, atunci când căpitanul Mircea Voicu a executat bine o lovitură liberă din apropiere, însă mingea a trecut puţin pe lângă.

Debutul mitanului secund a fost fatal pentru olteni, gazdele deschizând scorul chiar în prima fază prin Florin Lazăr, care a reluat imparabil cu capul centrarea lui Dudiţă din corner. La faza imediat următoare, tot Dudiţă a trecut printre „jaloanele“ din apărarea vâlceană şi l-a servit ideal pe Ciprian Prodan, care a îndeplinit o simplă formalitate, singur în faţa porţii goale, scor 2-0 (’47). După alte ocazii clare ale medieşenilor, speranţele oltenilor au renăscut în minutul 67, atunci când slovacul Labun a redus din handicap, după ce mingea a circulat bine pe traseul Robson – Voicu. Apoi suporterii vâlceni se aşteptau ca favoriţii să atace în valuri poarta adversă, dar nu s-a mai întâmplat nimic până la finalul partidei.

Tensiune în Zăvoi

 

Înfrângerea de la Mediaş a tensionat atmosfera din Zăvoi. „Vinovaţi pentru această înfrângere sunt toţi, inclusiv antrenorul. Nu am nimic să-i reproşez domnului Bondrea, dar cred că e nevoie de unele schimbări din partea sa la meciul cu FC Argeş“, a declarat directorul general, Florin Verigeanu. La rândul său, „Profesorul“ a spus că încă speră la promovare: „Când sunt probleme, e normal să apară şi critici. Am sperat mult, dar am mulţi tineri neexperimentaţi, care s-au pierdut pe parcursul partidei. Mai cred în promovare şi aştept să câştigăm toate partidele, începând cu cea de săptămâna viitoare, cu FC Argeş“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII