10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa poate să câştige

Ştiinţa poate să câştige

Fostul component al „Craiovei Maxima“, în prezent şomer, afirmă că Universitatea este în creştere de formă şi speră ca duminică să învingă pe Rapid.

 

Nicolae Ungureanu (foto) are un palmares de invidiat, fiind campion al României în 1980, 1981 (cu Universitatea Craiova), 1988 şi 1989 (cu Steaua), câştigător al Cupei României în 1978, 1981, 1983 (cu Universitatea), 1987, 1989 şi 1992 (cu Steaua), sfertfinalist al Cupei Campionilor Europeni în 1982 (cu Universitatea), semifinalist al Cupei UEFA în 1983 (cu Universitatea) şi finalist al Cupei Campionilor Europeni în 1989 (cu Steaua). În ultima parte a carierei sale longevive (438 de jocuri în prima ligă, 29 de goluri), Ungureanu a jucat sub culorile Rapidului (1993, la 37 de ani).

– Mai sunt doar două zile până la marele meci Universitatea – Rapid, echipe la care ai jucat în lunga ta carieră de fotbalist. Ce zici de această dispută tradiţională?

– Este o întâlnire foarte grea pentru ambele formaţii. Atât Universitatea, cât şi Rapid au mare nevoie de puncte. Pronosticul meu? În ultimele meciuri, Ştiinţa a obţinut rezultate bune, este în creştere de formă, în timp ce la Rapid sunt unele probleme la acest început de sezon. Şi, în acest context, zic că Universitatea Craiova ar putea câştiga! Sau, în cel mai rău caz, derbiul de pe „Extensiv“ s-ar putea termina la egalitate.

– Va fi, probabil, o atmosferă incendiară…

– Aşa ar trebui să fie, adică suporterii oltenilor să susţină echipa în stil… oltenesc, aşa cum numai ei o fac. Este adevărat că stadionul „Extensiv“ nu este mare, dar suporterii Universităţii pot face o atmosferă senzaţională şi pot să ajute echipa. Jucătorii olteni trebuie să facă un meci mare, iar suporterii, aşijderea.

– Ungureanu, fost jucător la ambele echipe, va fi suporterul oltenilor…

– Nu cred că ar mai trebui să vorbim despre asta. Este de la sine înţeles că sunt suporterul Universităţii! La Rapid am jucat un sezon, iar la Craiova, zece! Păi, se compară?! Şi sunt oltean get-beget…

– În urmă cu mulţi ani, în martie 1982 şi martie 1983, Universitatea – cu Ungureanu titular – juca în „primăvara cupelor europene“… Diferenţă mare între vremea voastră şi cea de astăzi!

– Ei, altele sunt acum datele problemei. În această iarnă, Universitatea nu a putut face nici transferări etc. Ca atare, deocamdată, să ne mulţumim cu o clasare care să ne scape de grijile retrogradării.

– Ce face antrenorul Ungureanu?

– Şomer!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU