3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cu ochii în soare după un miracol

Cel puţin 50 de indieni au serioase probleme de vedere după ce au privit soarele minute în şir aşteptând o apariţie a Fecioarei Maria. După cum informează Adnkronos.it, incidentul a avut loc în Kottayam, sud-estul Indiei. Atraşi de promisiunile proprietarului unui hotel, care mai anunţase de câteva ori alte apariţii miraculoase, credincioşii şi-au întors pentru câteva minute bune privirea spre soare, alegându-se cu arsuri pe retină. În doar şapte zile, un spital din zonă a anunţat că aproximativ 48 de persoane au fost internate după ce au privit timp îndelungat soarele, alegându-se cu afecţiuni grave la ochi. Fenomenul a atras atât atenţia autorităţilor locale, cât şi a reprezentanţilor bisericii. Unele biserici din zonă şi-au avertizat propriii credincioşi în legătură cu riscurile pe care le presupune expunerea prelungită a retinei la soare şi le-au explicat că fantomatica apariţie a Fecioarei Maria nu este credibilă. Înainte de a anunţa miraculoasa apariţie, proprietarul hotelului declarase că se află în posesia unei statui a Fecioarei care plânge miere.

Dietă forţată

De câţiva ani, Andrew Forster pregăteşte feluri de mâncare delicioase în bucătăria restaurantului unde lucrează. Cu toate acestea, talentatul bucătar jură că nu a gustat niciodată vreuna dintre delicatese din cauza unei fobii faţă de mâncare. Din acest motiv, în ultimul sfert de veac a supravieţuit doar cu biscuiţi. „Când aveam 18 luni nu am mai vrut să mănânc. Experţii au sfătuit-o pe mama să mă înfometeze, însă nu am mai vrut să mănânc decât biscuiţi. Doar gândul de a mânca altceva mă înspăimânta şi începeam să mă simt rău“, a povestit Andrew. În ciuda problemelor sale, bărbatul a făcut tot posibilul să devină bucătar. Astăzi, el este şeful bucătăriei unui restaurant din Shotley Bridge, County Durham. Cu doi ani în urmă însă, prietena lui s-a decis să scrie unor experţi în nutriţie despre fobia lui Andrew. Cu ajutorul unui nutriţionist şi al unui psiholog, Andrew a reuşit să mănânce şi alte alimente, biscuiţii fiind acum consumaţi doar ocazional.

Jennifer Aniston, în braţele lui Owen Wilson

Fosta vedetă din „Prietenii tăi“, Jennifer Aniston, a mai trecut, se pare, un nume în palmaresul său de cuceriri. După Aaron Eckhart, Orlando Bloom sau Brian Bouma – un membru al echipei de filmare de la producţia „Traveling“, actriţa de 39 de ani este interesată acum de Owen Wilson. Potrivit ultimelor zvonuri, cei doi actori se înţeleg foarte bine pe platourile de filmare ale producţiei „Marley And Me“. Deşi sunt foarte ocupaţi cu filmările, cei doi amorezi îşi fac însă timp şi pentru tandreţuri. „Îmbrăţişarea lor nu s-a oprit când camera a încetat să mai filmeze. Flirtau unul cu celălalt mai mult decât s-ar fi aşteptat oricine. În pauze, se îmbrăţişau. Jen este cunoscută ca fiind foarte serioasă pe platourile de filmare, dar se distrează foarte bine cu Owen. Este foarte relaxată şi fericită“, a povestit un martor.

Sienna Miller, mireasă pe plajă

Deşi sunt împreună de doar câteva luni, actriţa Sienna Miller şi iubitul său, Rhys Ifans, se pregătesc de nuntă. Potrivit apropiaţilor, fericitul eveniment va avea loc pe o plajă privată de pe Insula Mujeres, situată în apropiere de Cancun, Mexic. „Este locaţia perfectă pentru Sienna. Această insulă este în mijlocul necunoscutului, aşa că singurii oameni care vor asista la eveniment vor fi apropiaţii şi membrii familiei. S-au îndrăgostit de Mexic încă din prima clipă, motiv pentru care îşi vor face nunta acolo“, a povestit un apropiat al vedetei. Cei doi miri şi apropiaţii acestora vor locui într-o vilă care are zece dormitoare şi în câteva case pentru oaspeţi.

Pulovere pentru copaci

Cetăţenii dintr-o mică localitate din statul american Ohio sunt atât de grijulii cu copacii lor încât în sezonul rece se asigură că aceştia nu sunt în pericol să îngheţe. După cum informează Krone.at, localnicii din Yellow Spring s-au adunat cu mic, cu mare şi au tricotat pulovere pentru copaci. Noua costumaţie a copacilor a stârnit şi interesul turiştilor, care sosesc în mica localitate doar pentru a se fotografia în compania pomilor costumaţi. Şi pentru a-şi personaliza creaţiile, ingenioşii locuitori au tricotat şi buzunărele în care au lăsat poze de familie, poezii şi glume. Aceasta nu este însă o iniţiativă singulară. În Indiana, 33 de copaci au primit haine de iarnă. Acestea vor fi scoase la sfârşitul lunii aprilie, multe persoane anunţându-se interesate de achiziţionarea puloverelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS