10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMancini a demisionat puţin

Mancini a demisionat puţin

Tehnicianul a uitat miercuri că-şi anunţase demisia cu o zi înainte, spunându-i preşedintelui lui Inter că vrea să-şi ducă până la capăt contractul scadent în 2012.

Tehnicianul lui Internazionale Milano, Roberto Mancini, se comportă ca orice italian care se respectă. Se aprinde repede, vorbeşte tare şi fără să se gândească prea mult, iar ce promite astăzi uită mâine. Mancini a anunţat marţi, la conferinţa de presă susţinută la finalul partidei cu Liverpool, câştigată de „cormorani“ cu 1-0, că îşi va da demisia de la Inter la sfârşitul sezonului, însă miercuri s-a răzgândit, fiind decis să rămână alături de clubul milanez.
Preşedintele lui Inter, Massimo Moratti, a discutat miercuri cu antrenorul şi i-a reproşat faptul că nu l-a anunţat din timp de intenţiile sale. În cele din urmă, Mancini i-a spus şefului său că vrea să-şi ducă până la capăt contractul scadent în 2012. „Am discutat un pic cu Mancini şi mi-a spus că vrea să rămână la Inter. Sezonul viitor vrea să câştige Liga Campionilor“, a spus Moratti.

Moratti a fost surprins de gestul lui Mancini

Preşedintele lui Inter urma să aibă o întâlnire cu Mancini ieri, însă aceasta a fost reprogramată cu o zi mai devreme, pentru a înlătura rapid starea de şoc şi confuzie din cadrul clubului. Înainte de aceasta, Moratti chiar declarase că este surprins de decizia antrenorului. „Nu mă aşteptam la aşa ceva şi nici apropiaţii lui. Cred că se gândea la asta încă de la finalul meciului de la Liverpool, pentru că mi se pare ciudat să ia o decizie ca asta atât de brusc“, declarase Moratti.
Mancini, care se află la cârma formaţiei din 2004, a condus miercuri antrenamentul lui Inter, la baza de la Appiano Gentile, dar a refuzat să discute cu presa. Jurnaliştii italieni au remarcat că în rândul jucătorilor se simţea îngrijorarea în privinţa viitorului conducerii tehnice.
Inter a câştigat ultimele două titluri din Serie A şi în acest sezon se află la şase puncte în faţa Romei, cu 11 meciuri rămase de disputat. Pe plan european, lucrurile merg prost pentru campioana Italiei, care a fost eliminată marţi din optimile Ligii Campionilor de Liverpool. Mancini, care are 43 de ani, şi-a anunţat demisia la finalul partidei, nedorind să specifice un motiv, iar Moratti susţine că tot nu a aflat ce l-a determinat pe antrenor să aibă respectiva ieşire, ca a doua zi să îşi exprime dorinţa de a rămâne.

Zenga doreşte postul lui Mancini

Fostul tehnician de la Chelsea şi Porto, Jose Mourinho, era dat ca favorit pentru înlocuirea lui Mancini, dacă acesta îşi ducea planul demisiei până la capăt. Alt tehnician care putea să-i ia locul lui Mancini este fostul mare portar al grupării milaneze, Walter Zenga. Acesta a declarat că i-ar plăcea să fie numit antrenorul lui Inter. Conform presei italiene, Zenga are o relaţie bună cu Moratti, care a spus despre el că a fost cel mai bun portar din istoria clubului Inter. „Mancini a vorbit într-un moment trist pentru el şi sunt convins că totul va reveni la normal după ce va câştiga titlul de campioană. Mereu suntem împinşi să spunem lucruri pe care nu le vrem. Eu mi-am dedicat viaţa lui Inter şi am călătorit în lume, unde am antrenat echipe precum Steaua sau Dinamo Bucureşti. Dacă cineva mă cheamă, nu pot să refuz, deşi văd această numire ca un vis pe termen lung“, a spus Walter Zenga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS