Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Scrimă, CN de spadă – juniori. Craiovenii, favoriţi la medalii
La sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova se va desfăşura de astăzi şi până duminică finala campionatului naţional de spadă, categoria de vârstă juniori, individual şi pe echipe. În prima zi de concurs vor intra pe planşe băieţii, în întrecerea individuală, prima înfruntare fiind programată la ora 9.00. Mâine este concursul masculin pe echipe, iar în weekend vor intra în concurs fetele, la individual şi pe echipe. Spadasinii de la CSM-LPS Craiova sunt printre favoriţii concursului şi speră să oprească în Bănie cât mai multe medalii. „Va fi o competiţie foarte importantă pentru noi. Sperăm ca sportivii noştri să urce pe podium. Ne punem speranţa în cel puţin patru spadasini: Dorian Pârvan, Daniel Nica, Alice Tudor şi Cătălina Andreea. Sunt sportivi care au acumulat destulă experienţă şi cred că se vor regăsi pe primele locuri“, a spus antrenorul emerit Dumitru Popescu. La finala campionatului naţional de spadă sunt aşteptaţi să sosească aproximativ 100 de sportivi de la toate cluburile din ţară. Printre contracandidatele CSM-LPS Craiova la obţinerea de medalii sunt cluburile din Oradea, Bucureşti, Constanţa şi Satu Mare.

Judo, turneul internaţional din Ungaria. Mihaela Gavat, învingătoare în Miskolc
Judoka de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova s-au întors cu rezultate bune de la două turnee internaţionale de pregătire. Primul s-a desfăşurat acum două săptămâni, în Ungaria, la Miskolc. Acolo, craiovenii au obţinut trei clasări pe podium, după cum urmează: Mihaela Gavat a luat medalie de aur la categoria 48 kilograme, Raluca Dumitraşcu a obţinut bronzul în limitele categoriei 44 de kilograme, iar la masculin, Adrian Nicola a intrat în posesia medaliei de argint la categoria 90 de kilograme. Cea de-a doua competiţie a avut loc în Croaţia, la Zagreb. Şi aici, judoka din Bănie au reuşit să urce pe podium: Raluca Dumitraşcu a câştigat concursul la 44 kg, iar Adrian Nicola a luat tot locul trei. Dacă în Ungaria Mihaela Gavat urcase pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în schimb, la Zagreb, ea a ocupat doar locul cinci. „Aceste concursuri internaţionale ne-au prins foarte bine. Au rol de selecţie pentru lotul naţional, care în luna iunie va merge la Campionatele Europene de la Sarajevo. Sunt mulţumiţi de comportamentul sportivilor noştri, mai ales că au fost două turnee de pregătire puternice“, a declarat Mihai Voinea, antrenorul care se ocupă de pregătirea sportivilor craioveni. În weekend, judoka de la LPS „Petrache Trişcu“ vor lua startul la Campionatul Naţional Şcolar, unde au ca obiectiv cât mai multe clasări pe podium.

Baschet, Divizia A. Bătaie pe puncte la Oradea
BC Râmnicu Vâlcea va întâlni astăzi, în sala „Toni Alexe“ din Oradea, echipa din localitate, CSU Leonardo. Partida, care va conta pentru etapa a 22-a din sezonul regulat, poate fi socotită drept derbiul celor mai slabe echipe din prima divizie. În meciul tur, elevii lui Cristi Achim s-au impus la Vâlcea cu scorul de 72-60, aceasta fiind şi ultima victorie a oltenilor în Divizia A. Înaintea acestui joc, vâlcenii ocupă penultima poziţie a clasamentului, mai jos fiind doar adversa lor de astăzi, CSU Leonardo Oradea. Partida va fi arbitrată de Gabriel Ronceanu (Bucureşti), Viorel Constantinescu (Cluj Napoca) şi Alin Faur (Timişoara). Tot astăzi, dar la Bucureşti, în sala „Medicina“, ocupanta locului şase, CET Govora, va întâlni echipa de pe poziţia a şaptea, Sportul Studenţesc. Cele două grupări sunt la egalitate de puncte (30), vâlcencele fiind avantajate de meciul direct din tur, când s-au impus cu 57-47. Învingătoarea de astăzi va avea şansa de a prinde un loc bun în play-off.

Tenis (m), Turneul de la Tanger. Cruciat a obţinut o victorie importantă
Tenismanul Adrian Cruciat a reuşit să obţină o victorie extrem de importantă în primul tur al challengerului de 30.000 de dolari de la Tanger (Maroc). Românul de 24 de ani, ocupant al locului 202 în ierarhia ATP, l-a învins pe rusul Yuri Schukin (129 ATP), după aproape 100 de minute de joc, în două seturi simetrice, scor 6-4, 6-4. Pentru această victorie Adrian Cruciat şi-a asigurat un cec în valoare de 530 de euro şi cinci puncte ATP, iar în turul secund îl va întâlni pe austriacul Rainer Eitzinger, un jucător venit din calificări, aflat pe locul 360 ATP. În calificările turneului marocan, austriacul a învins doi români, pe Cătălin Gârd şi Adrian Ungur, acesta fiind un motiv în plus pentru Cruciat să-l învingă pe austriac. Adrian Cruciat este prezent şi pe tabloul de dublu, unde face pereche cu cehul Jan Minar, cei doi urmând să joace împotriva cuplului francez Thierry Ascione/Edouard Roger-Vasselin.

Tenis, Indian Wells. Hănescu va da piept cu Montanes
Singurul român prezent pe tabloul principal de la Indian Wells (California), tenismanul Victor Hănescu, va juca în primul tur împotriva spaniolului Albert Montanes (56 ATP), în cadrul manşei inaugurale a turneului american, dotat cu premii în valoare de 3.589.000 de dolari. Cei doi s-au întâlnit de patru ori până acum, scorul general fiind de 3-1 în favoarea tenismanului nostru. Ultima partidă a avut loc în 2007, la BCR Open România, când Hănescu s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-2. Cap de serie numărul 1 este, bineînţeles, elveţianul Roger Federer, urmat pe lista favoriţilor de Rafael Nadal şi de Novak Djokovic. Finalistul de la Australian Open, francezul Jo-Wilfried Tsonga, este cotat ca fiind favoritul numărul 17 al competiţiei. Turneul masculin de la Indian Wells va debuta astăzi şi se va încheia pe 23 martie, iar ediţia precedentă a fost câştigată de spaniolul Rafael Nadal. În turneul WTA, Raluca Olaru (77 WTA) va juca în primul tur cu chinezoaica Yuan Meng (nr. 86), iar dacă va trece de aceasta, o va întâlni pe principala favorită, sârboaica Ana Ivanovic. Edina Gallovits (64 WTA) va juca în primul tur împotriva austriecei Yvonne Meusburger (66 WTA), iar în cazul unui succes va avea un meci greu în turul secund, cu franţuzoaica Amelie Mauresmo (cap de serie nr. 17). Competiţia feminină are premii totale de 2,1 milioane dolari.

Rugbi. Spectacolul s-ar putea muta pe continentul negru
Campioana mondială la rugbi, Africa de Sud, îşi va depune candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale din 2015. Directorul general al federaţiei sud-africane, Jonathan Stones, a declarat că „deja a fost trimisă o scrisoare de către consiliul de director“ către International Board pentru a afla demersurile ce trebuie făcute pentru depunerea dosarului de candidatură. Africa de Sud, organizatoare a Cupei Mondiale de fotbal din 2010, a candidat şi pentru organizarea Cupei Mondiale de rugbi din 2011, dar competiţia a fost atribuită în cele din urmă Noii Zeelande.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version