3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEtape decisive pentru panduri

Etape decisive pentru panduri

Pentru a emite pretenţii la menţinerea în Liga I, gorjenii trebuie să obţină punctaj maxim în următoarele patru runde.

Soarta pandurilor se joacă în următoarele patru etape, când echipa lui Eugen Neagoe va întâlni numai contracandidate la retrogradare, Gloria Buzău, Ceahlăul, Farul şi Poli Iaşi. Cu punctaj maxim obţinut în aceste partide, gruparea gorjeană ar avea şanse considerabile de a se menţine în primul eşalon. „Eu îmi doresc ca aceeaşi evoluţie din meciul cu Steaua să o repetăm şi în următoarele patru dispute. Aş vrea să obţinem 12 puncte. Salvarea noastră de la retrogradare depinde de aceste jocuri. Dacă vom reuşi să le câştigăm, sunt sigur că vom scăpa din zona minată a clasamentului“, a precizat Neagoe.
Tehnicianul va aborda ofensiv confruntarea de la Buzău, unde pandurii nu vor simţi presiunea tribunei, deoarece meciul se dispută cu porţile închise din cauza incidentelor de la întâlnirea cu Poli Iaşi. „Geană“ crede că acest lucru este un atu pentru trupa sa ce trebuie valorificat. „La Buzău trebuie să câştigăm. Vom vedea la finalul meciului dacă a fost sau nu în avantajul nostru faptul că s-a jucat fără spectatori. Elevii mei au demonstrat publicului şi celor care nu au avut încredere în ei că sunt fotbalişti valoroşi, atâta timp cât s-au luptat de la egal la egal cu Steaua, ba chiar în unele momente am fost peste ei“, a afirmat antrenorul oltean.

Marius Dima, noul preparator fizic

Eugen Neagoe şi-a întregit staff-ul tehnic cu un preparator fizic, Marius Dima, acesta fiind transferat de la Sportul Studenţesc la recomandarea lui Mircea Rădulescu. Dima a supervizat antrenamentul de ieri al pandurilor şi consideră că fotbaliştii gorjeni sunt bine pregătiţi din punct de vedere fizic. „Nu avem nişte date, nişte indici să vedem în ce stadiu sunt jucătorii, estimăm doar vizual şi încercăm să facem ceea ce se poate. Cu Steaua au avut suflu, nu cred că pregătirea fizică este problema la Pandurii. Toată lumea a văzut că evoluţia a fost bună, nivelul fizic, destul de ridicat, doar ghinionul a făcut ca Pandurii să piardă cu Steaua. Dacă echipa va juca aşa, este imposibil să nu câştige următoarele meciuri, care sunt foarte importante“, a declarat Dima. Acesta este lector la Facultatea de Educaţie Fizică a Universităţii Ecologice Bucureşti, unde predă atletism şi fotbal, iar ca preparator fizic a mai lucrat la Dodu Bucureşti, la Academia de Fotbal FC Bucharest şi la Sportul Studenţesc. 
Altfel, Constant Djakpa a fost convocat la naţionala olimpică a Coastei de Fildeş, care va susţine pe 26 martie, la Dakar, un joc decisiv cu Senegal, miza fiind calificarea la Olimpiada de la Beijing.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS