10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia îşi joacă viitorul în Liga Naţională

Energia îşi joacă viitorul în Liga Naţională

Energia – Poli Timişoara
Sala Sporturilor Târgu Jiu
, astăzi, ora 17.00.
Energia: Toacsen, Iordan – Păiuş, Truică, Preda, Năftănăilă, Mazilu, Enache, C. Radu, Andrijasevic, Roşu, Mitrovic, Mrakic, Apolzan. Antrenor: Sorin Toacsen.
Poli: Damijanovic, Viman – Corlija, Cristescu, Fekete, Fenici, Florea, Grasu, Sadoveac, Simicu, Tcaciuc, Tică, Ţone, Varga. Antrenor: Eugen Bota.
Vor arbitra: A. Stark / M. Ştefan.

Gruparea gorjeană este obligată să câştige cu Poli Timişoara la o diferenţă mai mare de cinci goluri pentru a spera că se va menţine în Liga Naţională la finalul acestui sezon. 

Ultimul loc care garantează prezenţa în Liga Naţională şi sezonul următor va fi disputat de către Energia Pandurii şi Poli Izometal Timişoara, aflate înaintea confruntării directe la egalitate de puncte, mai precis 16. Cum bănăţenii au câştigat în tur cu 27-22, handbaliştii lui Sorin Toacsen trebuie să învingă la Târgu Jiu la o diferenţă mai mare de cinci goluri, pentru ca la finalul campionatului să fie avantajată de jocurile directe, criteriul de departajare cel mai important. „Este un meci foarte important pentru viitorul echipei în Liga Naţională. Trebuie să utilizăm toate forţele pentru a câştiga la şase goluri diferenţă. Dacă vom reuşi, vom avea câştig de cauză în clasament datorită rezultatelor directe, după ce am pierdut la cinci goluri la Timişoara“, a declarat antrenorul Sorin Toacsen. Tehnicianul a făcut apel la suporteri să susţină echipa, chiar dacă partida este la o oră nepotrivită. „Sper să fie sala plină şi suporterii să ne ajute, să ne poarte spre victorie. Timişoara este în aceeaşi situaţie ca şi noi, trebuie să fim foarte atenţi pentru că este periculoasă, dar, ţinând cont că jucăm la Târgu Jiu cu publicul extraordinar în tribune, avem prima şansă“, a spus Toacsen. Singurul jucător indisponibil din tabăra gorjenilor este Gabriel Stanciu, care acuză o întindere la inghinali.

Două puncte în loc de primă

Handbaliştii gorjeni trebuie să conştientizeze că în partida cu Poli Timişoara îşi joacă statutul de prim-divizionari, un egal sau o înfrângere trimiţând Energia în Divizia A. Poli Timişoara ocupă locul zece, primul deasupra liniei retrogradării, în timp ce gruparea gorjeană se află o poziţie mai jos înaintea acestui joc. „Nu concep alt rezultat în afară de victorie. Dacă s-ar întâmpla, ar însemna sentinţa la Divizia A, o catastrofă pentru oraş şi pentru echipă. Victoria la şase goluri e singura variantă luată în calcul”, a punctat Toacsen. Acesta le-a cerut jucătorilor săi să-şi câştige acum dreptul a evolua în prima ligă, banii neavând nici o valoare. „Prima specială vor fi cele două puncte din meciul cu Timişoara şi dreptul de a activa în Liga Naţională“, a afirmat Toacsen.
Şi preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu, este conştient de dificultatea jocului şi speră ca handbaliştii gorjeni să nu-şi piardă concentrarea pe parcursul partidei. „Va fi o partidă dificilă pentru că şi ei vin motivaţi. La Dinamo am pierdut pe greşelile noastre şi pentru că nu ştim să ne concentrăm până la final. Sperăm să nu mai avem probleme de genul acesta şi să câştigăm meciul cu Timişoara, care va fi extrem de greu“, a afirmat Gore Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS