27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa naţională vor juca numai români

La naţională vor juca numai români

Selecţionerul tricolorilor a spus că în reprezentativa noastră vor evolua doar fotbalişti născuţi în România.

 

 

 

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a recunoscut că în campionatul intern evoluează jucători străini mai valoroşi decât cei autohtoni. În ciuda acestui lucru, Piţurcă a spus că nu se pune problema să naturalizeze vreun „stranier“.

Tehnicianul reprezentativei României susţine că Liga I s-a remarcat în ultima vreme prin valoarea tot mai scăzută a fotbaliştilor autohtoni. Selecţionerul a evidenţiat valoarea jucătorilor aduşi de afară şi nu este alarmat de numărul ridicat al acestora. Mai mult, Piţurcă spune că străinii nu sunt un pericol pentru prima reprezentativă.

„Sunt jucători străini în Liga I care au valoare să joace titulari în naţionala României. Eu însă am mai spus că la echipa naţională trebuie să joace români născuţi în România. Aşa mi se pare corect“, a spus Victor Piţurcă.

 

„Pentru Euro voi selecţiona cei mai valoroşi jucători“

 

Selecţionerul a mai spus că nu le garantează jucătorilor care au contribuit la calificare locul în lotul pentru Euro 2008.

„În lotul pentru Euro se vor afla cei mai valoroşi jucători ai României şi cei mai în formă la momentul respectiv. Să nu creadă cineva că se trăieşte din amintiri. Nu are nici o legătură lotul pentru Euro 2008 cu răsplata. Să fie sănătoşi cei care vor fi nemulţumiţi“, a spus „Piţi“.

Selecţionerul le-a transmis membrilor staff-ului tehnic şi medical al echipei Steaua să aibă grijă de Mirel Rădoi pentru ca accidentarea acestuia să nu recidiveze.

„Trebuie ca Rădoi să beneficieze de atenţie. Are nevoie de un program foarte bine pus la punct ca să nu se accidenteze iar, după operaţia pe care a suferit-o“, a spus tehnicianul tricolorilor.

Victor Piţurcă susţine că Rădoi are şanse mari să facă parte din lotul naţionalei României pentru Campionatul European.

„Ar fi culmea ca un jucător precum Rădoi să nu fie în calculele noastre“, a menţionat selecţionerul tricolorilor.

Jucătorul Stelei s-a accidentat în timpul partidei România-Turcia, de pe 22 august, el suferind o leziune a meniscului extern stâng şi fiind nevoit să ia cinci luni de pauză.

 

„Dacă pot să cumpăr
pe cineva, îl cumpăr“

 

Victor Piţurcă a dezvăluit că în cariera sa de antrenor se ghidează după sfaturile pe care le-a primit de la celebrul Florin Halagian.

„Am avut un antrenor de la care am învăţat multe. Este vorba de Florin Halagian, care îmi spunea: «În viaţa mea nu o să mă vând, dar, dacă pot să cumpăr pe cineva, îl cumpăr»“, a spus selecţionerul tricolorilor.

Referindu-se la declaraţia lui Gigi Becali, care a spus că a fost sfătuit de Piţurcă să facă blaturi, selecţionerul a recunoscut cu jumătate de gură acest lucru.

„Au fost ani în care am pierdut două-trei meciuri şi am pierdut campionatul. Probabil i-oi fi spus lui Gigi după ce am plecat de la Steaua. Cert e că noi nu am făcut şi am pierdut. Dacă adversarii folosesc arme de genul acesta, nu ai nici o şansă decât dacă faci şi tu acelaşi lucru“, a mărturisit Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS