13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim nu-şi revine

Oltchim nu-şi revine

Lada Togliatti – Oltchim 30-27
Sala Sporturilor „Lada“
, spectatori: 2.000.
Lada: Sidorova, Konstantinova – Postnova (4), Davidenko (4), Muravieva (2), Gruzdeva (4), Mochalina (5), Kurbanowa (3), Nikitina (6), Kimowa, Vinogradova (1), Chernoivanenko (1). Antrenor: Alexei Gumyanov.
Oltchim: Dinu, Tolnai, Pâslaru – Maier (4), Olteanu, Stanca (8), Luca (6), Beşe (2), Meiroşu (5), Vădineanu, Lecuşanu (2), Ţăcălie, Ivan. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Au arbitrat: Tomo Vodopivec, Robert Krasna (Slovenia).
Observator EHF: Valerijs Jaskins (Letonia).

„Galacticele“ lui Tadici au pierdut la Togliatti şi sunt la mâna unguroaicelor de la Gyor pentru a accede în semifinalele Ligii Campionilor. 

Oltchim Râmnicu Vâlcea a continuat seria evoluţiilor slabe şi în partida de la Togliatti, din etapa a patra a Grupei semifinale A a Ligii Campionilor. Campioana României a pornit ca favorită în faţa rusoaicelor de la Lada şi, în cazul în care nu pierdea, rezolva în mare parte problema calificării în penultimul act al competiţiei. Vicecampioana Rusiei a condus în permanenţă în primul sfert de oră al întâlnirii, diferenţa fiind făcută de inspiraţia portăriţei Maria Sidorova, aflată în zi mare. Vâlcencele au dat semne de revenire şi au preluat conducerea în minutul 16, scor 8-9. După un joc încâlcit de ambele părţi, Lada a intrat la cabine în avantaj de două goluri, scor 16-14, Oltchim jucând practic fără extreme şi portari.

Apatice şi după pauză

În partea a doua a întâlnirii, ostilităţile au evoluat asemănător. Oltchim a început foarte prost, aşa cum făcuse şi la Gyor, şi a marcat un singur gol în opt minute. Chiar dacă nu au strălucit, elevele lui Alexei Gumyanov s-au bătut pentru fiecare minge şi în minutul 38 aveau un avantaj de cinci goluri. Din acel moment, chimistele au început cursa de urmărire pe fondul unei apărări avansate, care le-a incomodat vizibil pe gazde. Cu zece minute înainte de final, Oltchim mai avea de recuperat un singur gol, scor 25-24. Oltencele au terminat bateriile mult prea devreme, au făcut greşeli de începătoare şi Lada s-a impus cu 30-27, scor identic cu cel înregistrat de Vâlcea la Gyor. Statistica meciului a fost edificatoare. Maria Sidorova a avut 19 intervenţii salvatoare, în timp ce portarii Oltchimului au făcut figuraţie: Huţupan, două intervenţii, Tolnai – patru, Tamaş – nici măcar una. Nici interii chimişti nu s-au descurcat mai bine, Luca, şase goluri din 13 aruncări, Meiroşu, cinci din 16, Beşe, două din opt. Extremele vâlcene nu au contat în joc, Adriana Nechita atacând o singură dată la poarta adversă, în timp ce Maier a ratat două aruncări de la şapte metri şi a marcat patru goluri din opt aruncări la poartă.  

La mâna ungurilor

Echipa din Togliatti a urcat pe locul secund al clasamentului, iar elevele lui Gheorghe Tadici sunt la mâna rezultatelor. Oltchim are mare nevoie de patru puncte din următoarele întâlniri, ambele pe propriul teren cu Nürnberg şi Gyor, şi speră ca duminică unguroaicele să nu joace cu echipa a doua în faţa rusoaicelor. În celălalt meci al etapei a patra, formaţia româncelor Brădeanu şi Spiridon a învins clar în Germania, scor 36-25, şi şi-a asigurat primul loc al clasamentului, indiferent de rezultatele din ultimele două runde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS