5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDouă puncte pentru semifinale

Două puncte pentru semifinale

Lada Togliatti – Oltchim
Sala Sporturilor „Lada“
, astăzi, ora 17.00 (Sport.ro).
Formaţii probabile:
Oltchim: Huţupan – Maier, Luca, Gâlcă, Meiroşu, Motogna, Nechita. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Lada: Sidorova – Muravieva, Postnova, Chernoivanenko, Davydenko, Mochalina, Bliznova. Antrenor: Aleksey Gumyanov.
Vor arbitra: Tomo Vodopivec, Robert Krasna (Slovenia).
Observator EHF: Valerijs Jaskins (Letonia).

Chimistele îşi asigură prezenţa în careul de aşi al Ligii Campionilor dacă pleacă neînvinse de la Togliatti. 

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, îşi poate asigura încă de astăzi calificarea în semifinalele Ligii Campionilor Europeni. Chimistele vor juca în deplasare, pe terenul rusoaicelor de la Lada Togliatti, principalele contracandidate la ocuparea poziţiei a doua a clasamentului. Situaţia în Grupa A semifinală se poate clarifica în cazul în care oltencele vor câştiga în faţa finalistei ediţiei trecute a competiţiei, dar şi un eventual rezultat de egalitate ar simplifica misiunea elevelor lui Gheorghe Tadici. Un succes al vicecampioanei Rusiei lasă Oltchimul la mâna rezultatelor şi a unui eventual aranjament între lidera grupei, ETO Gyor, şi Lada, care se vor întâlni în etapa viitoare în Ungaria.

Revine Bliznova?

Oltchim şi Lada s-au întâlnit de două ori în ultima jumătate de an şi se cunosc foarte bine. Chimistele s-au impus atât în semifinala Supercupei Europei din septembrie, scor 31-23, cât şi în etapa a doua a Grupei A semifinale a Ligii Campionilor, scor 35-26, şi sunt creditate de specialişti cu prima şansă şi în confruntarea de astăzi. Singura surpriză cu care ar putea veni tehnicianul rus, Aleksey Gumyanov, este interul Irina Bliznova, indisponibilă în precedentele două partide.
De partea cealaltă, Gheorghe Tadici are mari probleme de lot şi nu va conta pe Valentina Elisei, Roxana Gatzel, Iulia Puşcaşu, Oana Manea şi Roxana Gheorghe. Soluţiile antrenorului vâlcencelor sunt puţine, la capitolul extreme şi pivot având numai câte o jucătoare pe post. Oltchim a deplasat în Rusia numai 13 handbaliste, dintre care trei sunt portari. În celălalt meci al grupei, ETO Gyor se va deplasa la Nürnberg pentru întâlnirea contra campioanei Germaniei, antrenată de timişoreanul Herbert Müller. Campioana României ar fi avantajată de un eşec al unguroaicelor, care ar face imposibil un aranjament între Gyor şi Lada în următoarea etapă a Ligii Campionilor.
„Nu mă interesează rezultatul de la Nürnberg, deşi am spus că Lada şi Gyor nu vor pierde puncte acolo. Important este numai meciul nostru. Dacă nu pierdem, nu mai depindem de alte rezultate. Acesta a fost şi planul nostru iniţial, să nu depindem de nimeni, să ne calificăm în semifinale prin forţe proprii“, a spus antrenorul Gheorghe Tadici înainte de plecarea spre Togliatti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS