24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucian Bute îşi apără centura

Lucian Bute îşi apără centura

Americanul William Joppy a făcut declaraţii războinice, dar Bute a promis că îi va răspunde în ring şi speră să câştige meciul înainte de limită, printr-un KO. Partida va începe la ora 4.45 (ora României) şi va fi transmisă doar de Radio România Actualităţi.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, îşi va apăra în această noapte titlul, la Montreal, în faţa americanului William Joppy, de 37 de ani, care între 1996 şi 2001 a deţinut centura WBA. Întâlnirea, care va avea 12 reprize, se anunţă foarte spectaculoasă, dar în România nu va fi transmisă de nici o televiziune, din cauza sumei foarte mari cerute de Interbox, clubul care organizează gala. Românii interesaţi de meci vor putea asculta în direct la Radio România Actualităţi, de la ora 4.45, transmisiunea disputei dintre Bute şi Joppy. Interbox, clubul la care este legitimat gălăţeanul, a declarat că a vândut până în prezent peste 12.000 de bilete, estimându-se că vor fi 14.000 de spectatori la ora partidei.

„Centura rămâne la Montreal“

Boxerul american William Joppy a declarat la conferinţa de presă că se află într-o formă fizică deosebită şi că îi va lua românului centura. „Ştiu la ce să mă aştept de la Bute. Am vizionat casetele ultimelor sale şase meciuri. Este mare, are o alonjă foarte bună, loveşte excelent, dar ştiu ce trebuie să fac ca să îl pun în dificultate. Bute nu a întâlnit până acum un adversar de calibrul meu. Voi învinge şi îi voi lua titlul mondial“, a punctat Joppy.
Bute a fost ponderat în declaraţii: „Îi voi răspunde în ring. Centura va rămâne la Montreal“. Pugilistul gălăţean va fi susţinut în meciul cu Joppy şi de oameni din lumea fotbalului, portarul lui Dinamo, Bogdan Lobonţ, care i-a făcut cadou o pereche de mănuşi, şi chiar preşedintele FRF, Mircea Sandu, care i-a oferit lui Lucian o minge de fotbal şi l-a invitat să fie prezent la Campionatul European de fotbal din luna iunie, pentru a-i susţine pe tricolori.
Pe 19 octombrie 2007, Lucian Bute cucerea centura IBF la categoria mijlocie, în faţa columbianului Alejandro Berrio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII