13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMergem să câştigăm

Mergem să câştigăm

Oltchim vrea două puncte la Togliatti, pentru a-şi asigura prezenţa în semifinalele Ligii Campionilor.

Egalul de la Nürnberg şi înfrângerea de la Gyor au făcut ca partida de sâmbătă de la Togliatti să fie crucială pentru campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Chimistele au mare nevoie măcar de un punct pentru a rezolva, în mare parte, problema calificării în semifinale. Oltencele au un ascendent moral în faţa rusoaicelor, pe care le-au învins clar, de două ori, în ultima jumătate de an, şi spun că sunt gata să le bată şi a treia oară.

„Trebuia să avem patru puncte“

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat că după tragerea la sorţi de la Viena nu luase în calcul un succes sau un rezultat de egalitate în Ungaria: „Am făcut şi noi o şedinţă după tragerea la sorţi a grupelor semifinale şi am încercat să fim obiectivi. În momentul acesta, Oltchim trebuia să aibă patru puncte, după două victorii, acasă cu Lada şi în deplasare la Nürnberg. Nu luasem în calcul un punct sau două la Gyor. Din păcate, avem numai trei puncte, iar punctul lipsă trebuie să-l recuperăm în Rusia. Chiar şi în cazul în care vom pierde, tot noi suntem cu prima şansă la calificare“. Gavrilescu exclude un eventual aranjament între ETO Gyor şi Lada în penultima etapă a Grupei A: „Nu am discutat cu cei de la Gyor din trei considerente: se puteau simţi prost, nu era momentul şi nici nu era o onoare pentru noi. Oricum, nu cred în varianta unui eventual aranjament la acest nivel. Şi noi eram calificaţi cu două etape înainte de terminarea grupei preliminare şi nu am mers la Viborg şi Buducnost cu echipa a doua. Am mers cu titularele şi am câştigat pentru că aşa îi stă bine unui club mare, care se respectă. Din păcate, avem probleme de lot. Acum mă pun şi eu în situaţia lui Tadici: din patru extreme are numai două valide. Ce ar putea să facă?“.

„O victorie la un gol ne-ar mulţumi“

Handbalista Clara Vădineanu spune că echipa este mobilizată pentru a aduce ambele puncte din Rusia: „O victorie la un singur gol diferenţă m-ar mulţumi. Nu ne gândim decât la această partidă, care este foarte importantă pentru noi. Ne pare rău pentru insuccesul de la Gyor. Cred că şi-a pus amprenta asupra jocului nostru şi presiunea publicului. Am greşit mult la finalizare, în momente-cheie ale meciului“. Adriana Ţăcălie, surpriza plăcută a Oltchimului din ultima vreme, şi-a completat colega: „Noi am greşit, noi trebuie să o dregem. Trebuie să arătăm că a fost doar un accident care nu se va mai repeta. Le cunoaştem bine pe rusoaice şi trebuie să le învingem. Noi ne vom strădui, vom încerca să greşim cât mai puţin pe tot parcursul meciului şi să fim mult mai atente pe finalul de repriză şi de meci“.

Sunt eroine

În ciuda eşecului de la Gyor, Gheorghe Tadici a ţinut să-şi îmbărbăteze elevele: „Handbalistele de la Oltchim sunt adevărate eroine. Gândiţi-vă numai la Luca, handbalistă care strânge din dinţi şi joacă în ciuda faptului că are probleme medicale. Altă jucătoare s-ar fi băgat în pat şi ar fi aşteptat să-i meargă leafa. Au adus cele mai bune rezultate din sportul românesc pe echipe de după revoluţie şi au un aport foarte mare la rezultatele naţionalei. Din păcate, trecem printr-o perioadă dificilă. Avem multe accidentări, ne lipsesc handbaliste care ne puteau ajuta mult. Una peste alta, mergem la Togliatti să învingem, rezultat care ne-ar asigura calificarea în proporţie de peste 90 la sută“. Gheorghe Tadici nu crede că oficialii de la Lada vor apela la şicane pentru a câştiga meciul: „Pentru ele este ultimul tren. Dacă nu ne înving, pot merge la Gyor doar în excursie. Normal că vor face totul pentru a se impune, dar nu cred că vor apela la mijloace nesportive. Ştiu ce s-a întâmplat cu Amariei în finala ediţiei trecute a Ligii Campionilor, dar nu plec cu idei preconcepute“.

Elisei, încă două luni de pauză

Extrema Valentina Ardean Elisei a primit o veste proastă de la Kiel, unde se află pentru controale medicale amănunţite. „După controlul preliminar, i s-a recomandat să mai stea două luni în recuperare. Noi sperăm ca ea să poată face această recuperare şi să revină la finalul lunii martie pentru a juca în semifinalele Ligii Campionilor şi în meciurile importante de campionat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS