10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDănănae stă două etape

Dănănae stă două etape

Deşi era considerat recidivist, fundaşul oltean a primit pedeapsa minimă pentru cartonaşul roşu încasat în meciul cu CFR Cluj.

Antrenorul Nicolo Napoli nu se va putea baza pe fundaşul dreapta Ovidiu Dănănae în următoarele două confruntări ale Ştiinţei, cu Pandurii, la Craiova, şi cu Unirea, la Urziceni. Comisia de Disciplină din cadrul FRF l-a suspendat ieri pe Dănănae pentru două etape, ca urmare a cartonaşului roşu primit în minutul 81 al partidei de la Cluj, cu CFR, după un fault asupra argentinianului Culio. Chiar dacă s-a spus că jucătorul este considerat recidivist, el mai fiind o dată eliminat în acest campionat, la meciul din Giuleşti cu Rapid (etapa a şasea), comisia a fost indulgentă, fotbalistul craiovean primind pedeapsa minimă. „Îmi pare rău că nu voi fi pe teren în meciurile următoare, dar am încredere în colegii mei că vor scoate două rezultate foarte bune cu Pandurii şi Urziceni. Nu trebuie să mai facem nici un pas greşit, vrem să rămânem în Liga I!“, a declarat Ovidiu Dănănae, pentru craiovamaxima.ro.
Cel mai probabil, locul său pe banda dreaptă a apărării oltene va fi luat de Ştefan Bărboianu, jucător care a mai fost folosit pe acest post în stagiul de pregătire din Antalya. Pe lângă suspendarea de două etape, Dănănae a primit şi o amendă de 1.000 de lei.
Comisia de Disciplină a analizat ieri şi cazul „sacoşa cu bani“, însă dosarul a fost clasat, după ce repezentanţii CFR-ului şi-au cerut scuze public Universităţii Craiova pentru afirmaţiile fără acoperire făcute la finalul meciului de la Cluj, oltenii retrăgându-şi memoriul.

Fără supărări în lot

Alb-albaştrii susţin că au trecut peste înfrângerea din Gruia şi sunt concentraţi pentru următorul meci, cel cu Pandurii, de duminică, extrem de important pentru situaţia din clasament. Greşelile făcute în jocul de la Cluj au fost date uitării, la fel ca şi afirmaţia patronului Ştiinţei, Adrian Mititelu, că evoluţia unor fundaşi în cele patru partide cu CFR Cluj disputate de când a preluat echipa l-a pus pe gânduri.
Principalul vizat, Dorel Stoica, şi-a cerut scuze finanţatorului pentru gafa de la golul trei al clujenilor, când s-a încurcat în minge cu Dănănae, explicându-i acestuia că niciodată nu a greşit intenţionat. În apărarea fundaşilor săi a sărit şi antrenorul Napoli. „Eu nu-mi voi pedepsi fotbaliştii, sunt greşeli care se fac. Trebuie să le eliminăm însă pe viitor, la fel cum trebuie să îmbunătăţim şi modul cum ne apărăm la fazele fixe“, a spus italianul.
Şi managerul sportiv al Ştiinţei, Ovidiu Stîngă, afirmă că atmosfera din lot a revenit la normal. „A trecut supărarea, care era normală după meciul cu CFR. Dar, atunci când eşti profesionist, supărările şi bucuriile nu trebuie să ţină mai mult de o zi, maximum două. Trebuie să ne concentrăm pentru următoarea partidă, care este foarte importantă“, a declarat Stîngă pe site-ul oficial al clubului.
Nici „Olandezul“ nu este de acord cu penalizarea jucătorilor. „Este normal ca patronul să mai spună câteva cuvinte la nervi, însă nu se pune problema ca anumiţi fotbalişti să plătească pentru evoluţia de sâmbătă. Tot ceea ce trebuie să facă este să fie mult mai atenţi în viitor“, a adăugat Stîngă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII