11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞase milioane de vizitatori la Euro 2008

Şase milioane de vizitatori la Euro 2008

Austria şi Elveţia, cele două ţări organizatoare ale Campionatului European din 2008, au încheiat majoritatea pregătirilor pentru turneul final, iar joi vor fi marcate cele 100 de zile care mai sunt până la meciul de deschidere, programat pe 7 iunie. „Situaţia este bună, nu există nici o întârziere“, a declarat preşedintele Federaţiei Austriece de Fotbal (OFB), Friedrich Stickler. Singurul stadion pe care încă se efectuează lucrări este arena „Ernst-Happel“ din Viena, care va găzdui şi finala competiţiei, unde s-a mărit capacitatea la 51.000 de locuri şi se va construi un centru pentru presă. Lucrările la stadion vor fi gata până pe 10 mai, când va fi inaugurată şi noua linie a metroului vienez, care va ajuta la îmbunătăţirea traficului în oraş.
Austria şi Elveţia se vor aştepta în timpul turneului la aproape şase milioane de vizitatori, iar cei care au un bilet la meciuri vor putea să călătorească gratis cu unul din cele aproape 2.500 de trenuri puse la dispoziţie. Austria, care nu a mai găzduit o manifestare sportivă de o asemenea anvergură, a investit 250 de milioane de euro în amenajarea stadioanelor.
Meciurile Campionatului European se vor juca în opt oraşe, Innsbruck, Klagenfurt, Salzburg, Viena şi Basel, Berna, Geneva, Zürich, iar autorităţile locale vor amplasa ecrane de dimensiuni mari, pe care vor putea privi meciurile suporterii care nu şi-au achiziţionat bilete. În Viena, unul dintre bulevardele centrale va fi blocat pe aproximativ un kilometru şi peste 100.000 de fani vor putea viziona meciurile.
Campionatul European din Austria şi Elveţia se va desfăşura între 7 şi 29 iunie, iar naţionala României face parte din Grupa C, alături de Franţa, Italia şi Olanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS