12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-Universitatea Craiova se îndepărtează de turneul de promovare

SCM-Universitatea Craiova se îndepărtează de turneul de promovare

Echipa UMF Cluj a devenit coşmarul voleibaliştilor de la SCM-Universitatea Craiova. Într-o lună, ardelenii i-au învins de două ori pe olteni, care sunt foarte aproape să rateze calificarea la turneul de promovare în prima divizie.

Sâmbătă, la Cluj, voleibaliştii de la SCM-U Craiova au fost învinşi de UMF cu scorul de 3-2 şi, conform antrenorului Dan Pascu, şi-au diminuat cam la zece la sută şansele de calificare în faza următoare a competiţiei.
Tehnicianul din Bănie a spus că nu le poate reproşa prea multe jucătorilor: „Remarc atitudinea lor. Şi-au dorit să bată, pentru a răzbuna înfrângerea din ianuarie, de pe teren propriu“. După ce au pierdut la limită primul set, 25-23, oltenii le-au câştigat pe următoarele două şi au fost foarte aproape să-şi adjudece victoria. „Am pierdut primul set, apoi am făcut două seturi foarte bune, câştigate clar, la 17, respectiv 14. În al patrulea set, când gazdele nu mai ştiau ce să facă, jucătorii mei s-au relaxat, a intervenit automulţumirea. Am avut trei mingi de meci, dar nu am reuşit să le fructificăm. Fără să vrem, i-am ajutat pe clujeni să-şi revină şi să câştige setul cinci“, a punctat Pascu. Acesta a mizat în meciul de la Cluj pe jucătorii: Teleleu, Cotoranu, Ghionea, Blaga, Milos, Căpitanu, Voicu – libero. Au mai intrat: Popescu, Mitru, Voineag, Prunişoară şi Tudor.

„Trei echipe se bat pentru locul doi“

Până la turneul de promovare mai sunt de disputat două etape. Deocamdată, din seria Vest a Diviziei A2 se ştie doar o echipă calificată, Rapid Bucureşti. Celelalte trei formaţii, SCM-U Craiova, UMF Cluj şi CSV Braşov, luptă pentru locul doi, calificant. Craiovenii mai au de jucat cu Rapid, acasă, şi cu Braşov, în deplasare.
„Nu se ştie cine va ocupa locul doi. Noi ar trebui să batem în ambele jocuri pentru a merge mai departe“, a spus antrenorul Dan Pascu.

Fetele au bătut

Deja calificate la turneul de promovare, voleibalistele de la SCM-U Craiova au învins fără probleme, în deplasare, formaţia Provolei Botoşani, scor 3-0 (19, 16, 22). „Am jucat cu ambiţie şi ne-am impus, chiar dacă ne-au lipsit două jucătoare importante, Smarandache şi Simovici. Jucătoarele au respectat indicaţiile de la antrenamente şi totul a ieşit bine“, a declarat ieri antrenorul formaţiei din Bănie, Adrian Cotoranu. SCM-U a jucat la Botoşani în formula: Paraschiv, Toma, Calefariu, Guţă, Angheluţ, Udubaşa. Au mai intrat: Clincea şi Moruntale. Oltencele se menţin lidere în seria Est din Divizia A2, iar în ultimele două meciuri din această fază a competiţiei vor întâlni echipele CSU Galaţi (deplasare) şi Deltacons Tulcea (acasă). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS