16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSperanţe de import pe Municipal

Speranţe de import pe Municipal

Pandurii – Poli Timişoara

Stadion „Municipal“, mâine, ora 18.30 (Naţional TV).

Formaţii probabile:

Pandurii: Mingote – Rusu, Chibulcutean, Cardoso – Pintassilgo, Stângă, Soares, Orac, Vasilache – Jessui, Arrieta. Antrenor: Joaquim Teixeira.Poli Timişoara: Popa – Bădoi, Cânu, Luchin, Milhazes – Abiodun, Alexa, Aliuţă,
Ar. Karamian – G. Bucur, Ganea. Antrenor: Dusan Uhrin jr.

 

Cu o echipă total schimbată faţă de turul campionatului, Pandurii speră să întrerupă seria celor 14 jocuri consecutive fără victorie.

 

 

Cu cel puţin şase noutăţi în formula de start va aborda antrenorul Joaquim Teixeira debutul său pe banca tehnică a pandurilor, în Liga I, contra „studenţilor“ timişoreni, lusitanul luând în calcul doar varianta câştigătoare. „Vrem victoria. Un egal cu Poli ar fi rău“, a spus Teixeira. Acesta crede că mâine, pe „Municipal“, se vor înfrunta două echipe total schimbate faţă de prima parte a sezonului, deşi Dusan Uhrin va utiliza, probabil, opt jucători care s-au regăsit în lot şi în tur. „Ambele echipe vor fi diferite faţă de cele din turul campionatului. Timişoara va evolua cu patru jucători vechi, dintre care unul este portarul“, a afirmat Teixeira.

Poli Timişoara nu a luat nici un punct în Liga I la Târgu Jiu, Pandurii reuşind că câştige cu
3-2 în primul sezon şi cu 1-0 anul trecut, când au provocat şi demisia antrenorului Sorin Cîrţu. Cu Dusan Uhrin pe bancă, în tur, Poli Timişoara s-a impus pe teren propriu cu 3-1, joc în care doi gorjeni au ajuns la spital, Adi Popescu, cu fractură de peroneu, şi Djakpa, cu traumatism cranian. Chiar dacă nu va câştiga primul său meci oficial pe banca tehnică a pandurilor, Joaquim Teixeira este hotărât să nu dea vina pe arbitri şi să nu acuze lipsa jucătorilor indisponibili: „Am încredere în toţi jucătorii mei şi există două lucruri pe care nu le veţi auzi de la mine: că pierd un meci pentru că mi-a lipsit un jucător sau din cauza unui arbitru“.

 

Grecu, marea surpriză

 

Date fiind problemele de efectiv cu care se confruntă Pandurii, antrenorul Joaquim Teixeira l-a convocat pe Constantin Grecu, de 19 ani, pentru jocul cu Poli Timişoara, renunţând la Rus, care şi-a exprimat dorinţa de a părăsi echipa. „Rus e un caz dificil. Dacă el nu e mulţumit de echipă sau de antrenori, are dreptul să-şi aleagă viaţa“, a spus Teixeira. Fiind singura opţiune pentru postul de fundaş stânga, Grecu ar putea chiar debuta în jocul cu Poli dacă Anilton, care are o ruptură musculară, nu va putea fi recuperat, iar Cardoso nu va primi cartea verde. Doar Wandeir a intrat în posesia certificatului internaţional de transfer, dar oficialii pandurilor speră ca până la ora partidei să-l primească şi pe cel al lui Cardoso. În jocul-şcoală programat joi pe „Municipal“, la ora partidei cu Poli Timişoara, echipa titularilor s-a impus cu 2-0 în faţa rezervelor, ambele reuşite aparţinându-i lui Jessui. Rus şi Stromajer s-au pregătit separat împreună cu jucătorii accidentaţi, Anilton, L. Mihai, Mândrean, Păcurar şi Dossey, pe lângă aceştia fiind indisponibili Iordache şi Djakpa, ambii suspendaţi.

 

Calculele lusitanului Joaquim Teixeira

 

Antrenorul pandurilor şi-a făcut calculele pentru îndeplinirea obiectivului trasat de conducerea clubului şi are nevoie de minimum 22 de puncte pentru salvarea de la retrogradare. Teixeira vrea ca elevii săi să evolueze cu plăcere şi nu cu încrâncenare. „Considerăm că jucăm un minicampionat în care trebuie să ajungem pe primele locuri şi, dacă vom reuşi, rămânem în prima ligă. Cele 15 jocuri care au rămas nu sunt pe viaţă şi pe moarte, fiind doar meciuri în care se pun la bătaie trei puncte, iar ambele echipe încearcă să le câştige. Pentru mine, jocul înseamnă viaţă, plăcere. Dacă vom lua un punct şi jumătate din fiecare meci, atunci nu vom retrograda“, a afirmat Teixeira.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS