6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Tănasie vrea să părăsească România

Sorin Tănasie vrea să părăsească România

După aproape două luni de la meciul „Panterei“ cu Ballone pentru centura EBU, s-a aflat că, de fapt, Tănasie a părăsit ringul de box, ceea ce a dus la un divorţ al pugilistului craiovean de preşedintele FRB, Rudel Obreja, şi managerul Fănel Trandafir.

 

 

La sfârşitul lunii decembrie 2007, la Louviere (Belgia), Sorin „Pantera“ Tănasie a suferit prima înfrângere la profesionişti, el fiind depăşit prin KO tehnic în runda a opta de belgiano-italianul Carmelo Ballone, în meciul pentru centura de campion european la categoria cocoş, versiunea EBU, partidă care nu s-a transmis în România la TV. Antrenorul emerit Vasile Fîntînă, care l-a asistat pe Tănasie în meciul din Belgia, a declarat că victoria lui Ballone a fost incontestabilă. Tănasie nu a avut înainte de această dispută nici o casetă despre adversar şi, astfel, Ballone l-a surprins pe „Pantera“ cu stilul italiano-belgian.

La aproape două luni de la acest meci pentru centura în versiunea EBU, Sorin „Pantera“ Tănasie, campion european la EBU-EU, titlu câştigat în luna septembrie, la Valencia, a făcut declaraţii cuprinzând date noi despre meciul din Belgia.

„Aş vrea să-mi cer public scuze“

 

Tănasie a afirmat: „Îmi pare rău că nu s-a transmis la TV acea întâlnire cu Ballone.
S-ar fi văzut că arbitrul de ring, un italian, conaţional cu adversarul meu, a permis lui Ballone să mă lovească de vreo patru ori neregulamentar, sub centură, fără să-l avertizeze. Ca o paranteză: şi la masa de arbitraj era un italian, ceea ce mi se părut nefiresc, deoarece Ballone este născut în Italia şi trăieşte în Belgia. Revenind la întâlnire, ţin să subliniez un amănunt de care nu s-a vorbit, dar important pentru ceea ce s-a petrecut la Louviere. În repriza a opta, când iarăşi am fost lovit neregulamentar de Ballone, arbitrul italian de ring a oprit meciul, iar eu, surprins şi nervos, am ridicat din umeri, ca şi cum l-aş fi întrebat ce face… El mi-a dat avertisment, iar eu, aflat în stare de surescitare, am coborât din ring. Cred că am greşit, asta e. Simt că prin acest gest al meu l-am dezamăgit pe domnul Rudel Obreja, motiv pentru care aş vrea să-mi cer public scuze. Cred că este supărat pe mine deoarece nu mi-a mai dat nimeni nici un semn de viaţă despre participarea mea la o gală la care fusesem anunţat că şi eu aş boxa“, a afirmat Sorin Tănasie.

Pugilistul oltean a mai spus că s-a confruntat şi cu o problemă de sănătate în meciul cu Ballone: „Puţini ştiu că am boxat în Belgia având piramida nazală nerefăcută, probabil că nici n-ar fi trebuit să urc în ring. Nici acum nu sunt complet refăcut, am nevoie de o intervenţie la nas“.

 

Rudel Obreja este supărat pe Tănasie

 

În privinţa viitorului, „Pantera“ a punctat: „Aş vrea să-mi continuu cariera, dar, în prezent, totul este confuz în privinţa calendarului meu competiţional pe 2008. Dacă lucrurile nu se clarifică, probabil voi fi obligat să părăsesc România, mai ales că am o ofertă din străinătate. În prezent, nu mai sunt reprezentat de managerul Fănel Trandafir, între noi încheiindu-se colaborarea“.

Contactat de GdS, preşedintele FRB, Rudel Obreja, a afirmat: „Nu vreau să comentez ce se întâmplă cu Sorin Tănasie. El ştie foarte bine de ce sunt supărat, ştie ce a făcut. Nu mai are sprijinul meu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII