12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa poate juca în Parc

Ştiinţa poate juca în Parc

Universitatea Craiova va putea evolua pe stadionul Extensiv din Parcul „Romanescu“ în returul actualului sezon. „Aşa cum mă aşteptam, totul este OK. Stadionul Extensiv poate organiza jocuri oficiale din Liga I, cel puţin până în vară. Am inspectat arena şi am dat notă de trecere. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct, dar, până la ora meciului cu Pandurii, sunt sigur că totul va fi în regulă. Am găsit aici un stadion de nota 7“, a spus Viorel Duru, directorul Direcţiei Licenţe şi Afilieri a FRF.
Acesta a dat aviz favorabil Ştiinţei, dar va supraveghea ca toate sarcinile trasate oltenilor în legătură cu modernizarea arenei să fie îndeplinite până la ora primului meci din Bănie. Duru a inspectat vestiarele, căile de acces şi tribunele stadionului, fiind foarte atent la detaliile legate de tribuna oficială şi masa presei, unde este cel mai mult de lucru.
Conducerea Universităţii trebuie să mai amenajeze zona VIP de la tribuna oficială, masa presei, o cabină pentru comentatori, cabinele pentru testele doping şi trebuie să aducă gardul ce împrejmuieşte gazonul la nivelul cerut de regulament (minimum 2,20 metri). Arena din Parcul „Romanescu“ are 9.000 de locuri pe scaune, îndeplinind astfel unul dintre criteriile impuse la Liga I, potrivit căruia sunt obligatorii cel puţin 7.000 de locuri pe scaune. Ştiinţa va disputa primul joc pe teren propriu pe această arenă pe 2 martie, împotriva formaţiei Pandurii, în cadrul etapei a 21-a. Pe stadionul Extensiv nu s-au mai organizat jocuri din cadrul Ligii I de opt ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS