8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomanii i-au bătut pe madrileni

Romanii i-au bătut pe madrileni

AS Roma a câştigat disputa cu Real Madrid, atât la fotbal, unde a învins cu 2-1, cât şi la luptele de stradă, un suporter iberic fiind spitalizat după ce a fost înjunghiat în spate de fanii „macaronari“.

 

Real Madrid a pierdut marţi seară, cu scorul de 1-2, în deplasare, în faţa echipei AS Roma, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. „Galacticii“ au deschis scorul prin Raul (‘8), dar AS Roma, la care Adrian Piţ nu a fost convocat, a întors soarta partidei, graţie golurilor marcate de Pizarro (’24) şi Mancini (’58).

 

Schuster, mulţumit
de jocul „galacticilor“

 

Deşi a pierdut disputa de la Roma, Bernd Schuster, tehnicianul formaţiei Real Madrid, s-a declarat încântat de evoluţia echipei sale, adăugând că, în returul de pe „Santiago Bernabeu“, nu vrea să se schimbe decât rezultatul.

„Singurul lucru de care nu sunt mulţumit este rezultatul. Meritam mai mult. Faptul că am înscris în deplasare ne dă încredere pentru retur, când vom evolua pe stadionul nostru, în faţa propriilor fani. Singurul lucru pe care trebuie să îl schimbăm este rezultatul. Real Madrid nu m-a dezamăgit sub nici un aspect“, a spus Schuster.

Tehnicianul german a spus că Real Madrid îşi creează mai multe ocazii decât în trecut, însă pierde din cauza lipsei de pragmatism: „S-au schimbat lucrurile faţă de alţi ani, când noi câştigam, deşi adversarii aveau mai multe ocazii, iar Casillas era cel mai bun om al nostru. Acum, adversarii noştri iau avantaj din doar două-trei ocazii“.

Schuster i-a reproşat arbitrului Fandel faptul că a acordat prea multe cartonaşe echipei sale, recunoscând însă că acesta nu a influenţat rezultatul.

„Ne-a dat prea multe cartonaşe galbene în raport cu gazdele. Dar, una peste alta, nu a influenţat rezultatul“, a spus tehnicianul german.

 

Roma, un oraş periculos

 

Italienii au o părere foarte bună despre ei, considerând că sunt un popor evoluat, cu valori morale şi spirituale de excepţie. Realitatea îi contrazice, însă, în fiecare zi, ignoranţa, rasismul şi tendinţele spre violenţă fiind trăsăturile care îi caracterizează pe mulţi dintre italieni.

Roma, considerată timp de mai multe sute de ani ca fiind capitala lumii, a ajuns să fie, în anul 2008, la fel de periculoasă pentru străini ca şi cartierele segregaţioniste din America perioadei interbelice. Marţi seară, înainte de meciul din Liga Campionilor dintre AS Roma şi Real Madrid, un fan spaniol a fost victima unor lovituri de cuţit administrate drept „urare de bun-venit“ de către mai mulţi suporteri italieni. Fanii macaronari îşi fac un titlu de glorie din faptul că sunt principalii artizani ai manifestărilor huliganice din lume şi profită de lentoarea suspectă cu care acţionează autorităţile din această ţară. Incidentul de marţi seară, în care un suporter al lui Real Madrid a fost înjunghiat de fanii italieni, a avut loc înainte de meci, într-o piaţă din apropierea stadionului, unde un grup de spanioli a fost luat prin surprindere şi atacat de mai mulţi susţinători ai echipei AS Roma. Victima a fost transportată la spital şi va sta mai multe zile sub supraveghere medicală.

Aşadar, mult trâmbiţatele măsuri de securitate, luate de guvernul italian după sângeroasele lupte de stradă de anul trecut, în care un poliţist a fost ucis cu sălbăticie de mai mulţi suporteri, nu sunt altceva decât un mare „fâs“. Se vede treaba că, în Italia, năravul din fire (a se citi „setea de sânge“) nu are lecuire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU