12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltencele, în formă

Oltencele, în formă

Cupa României la Box Feminin, găzduită de Călimăneşti – Vâlcea, a aliniat la start mai multe pugiliste din Oltenia, în cele două zile scurse din concurs majoritatea oltencelor prezentându-se bine la ambele categorii de vârstă (senioare şi junioare).
La junioare, în prima zi, la categoria 46 de kilograme, Rodica Ilisescu (Alro Slatina) a învins-o prin abandon pe Simona Bârlă (Torpedo Zătreni), în timp ce, la 50 de kilograme, Raluca Radu (Alro Slatina) a învins-o la puncte pe Anca Romaşcu (CSM Tulcea), iar craioveanca Mihaela Pârvu (Armata) a pierdut tot la puncte în faţa slătinencei Nadia Cârneci (Alro), la categoria 52 de kilograme. Tot la junioare, dar în a doua zi de concurs, au mai urcat în ring Cristina Zărnescu (Alro), care a învins-o pe colega ei de club Larisa Stanciu, la categoria 60 de kilograme, Elena Ivan (Slatina), care a dispus de Cosmina Telcean (CSM Bistriţa), la 63 de kilograme, iar la 70 de kilograme, Roxana Garanfir (Drobeta Turnu Severin) a trecut uşor de Laura Stoica, de la CSM Câmpulung Muscel.

Decizie controversată la meciul Mitran – Rus

La senioare, nouă oltence au urcat în ring, dar numai patru au reuşit să obţină victoria. În prima zi, la 50 de kilograme, slătineanca Andreea Gheju, componentă a lotului naţional, a învins-o prin abandon pe Ana Maria Maier, de la CSM Arad. La 57 de kilograme, Denisa Amza (Târgu Jiu) a trecut uşor de Roxana Dinescu (CSM Cluj), iar craioveanca Mihaela Minescu a pierdut în faţa componentei lotului naţional Diana Timofte (CSM Câmpulung Muscel).
În cea de a doua zi, Eugenia Anghel (CFR Craiova) a dispus de Ana Partenic (Tulcea), la categoria 46 de kilograme, iar la 48 de kilograme, Loredana Daşoveanu (CSM Craiova) a pierdut în faţa Alexandrei Petev (CSM Baia Mare). La 66 de kilograme, Nicoleta Florescu (Alro Slatina) a trecut de altă olteancă, Maria Pădure (CSM Craiova). Reprezentanta lotului naţional la 75 de kilograme, Gabriela Mitran (Alro), a pierdut la puncte în faţa pugilistei Cătuna Rus, de la CSM Bistriţa. Iniţial, cei cinci arbitri au declarat-o învingătoare pe Mitran, dar preşedintele Colegiului Central de Arbitri al FR de Box, Nicolae Iancu, nu a fost de acord cu această decizie. Tot ieri, vâlceanca Simona Mihăilă (CS Vilcart Călimăneşti) nu s-a mai prezentat, iar componenta lotului naţional şi campioana României, Steluţa Duţă (CSM Buzău – Steaua Bucureşti), a fost declarată învingătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS