Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Baschet (m), Divizia B. SCM-U, zece zile la Olăneşti
Profitând de pauza între sezonul regulat şi turneul semifinal al Divizei B, echipa masculină de baschet SCM-Universitatea Craiova va pleca astăzi într-un cantonament de zece zile în staţiunea vâlceană Olăneşti. Lotul va fi însoţit de cei doi antrenori, Paul Nicolae şi Marius Toma. „Toată echipa va merge la Olăneşti, cu o singură excepţie, Octavian Boian, care este în perioada de refacere. Jucătorii vor face antrenamente atât în sală, cât şi afară“, a precizat Marius Toma. La sfârşitul săptămânii viitoare, craiovenii se vor deplasa la Bucureşti, pentru a participa la un turneu amical alături de alte echipe din Divizia B. SCM-Universitatea Craiova s-a clasat pe primul loc în serie, după sezonul regulat şi are ca obiectiv promovarea în prima divizie. Şi cealaltă formaţie olteană, Energia Rovinari, s-a calificat la turneul semifinal deoarece s-au clasat pe locul doi în serie, după echipa din Bănie. Atât Craiova, cât şi Târgu Jiu doresc să obţină organizarea turneului semifinal, programat în perioada 6-9 martie.

Baschet (f), Cupa României. Ultimul cartuş pentru CET Govora
CET Govora va întâlni astăzi, în Sala „Horia Demian“ din Cluj, pe U-TCERE, în returul sferturilor de finală ale Cupei României. În tur, la Râmnicu Vâlcea, oltencele nu au reuşit să profite de propriul teren şi au cedat cu scorul de 80-85, tehnicianul vâlcencelor, Mihai Toma, arătându-se extrem de nemulţumit de evoluţia jucătoarelor lui. Răzbunarea promisă de tehnician nu s-a înfăptuit, CET pierzând la scurt timp şi în campionat, scor 69-53. Ultima şansă a govorencelor de a mai prinde trenul spre final-four şi de a se răzbuna pe Universitatea Cluj, va fi în jocul de astăzi, care va fi arbitrat de Marius Udrică, din Craiova, şi Bukuresti Laszlo (Sovata). Federaţia Română de Baschet a hotărât ca mâine, de la ora 12.00, la „Casa Vâlceană“ din Zăvoi, să se desfăşoare tragerea la sorţi a arbitrilor pentru jocurile din etapele viitoare ale Diviziei A masculine. Este pentru prima dată când Râmnicu Vâlcea găzduieşte o astfel de tragere.

Tenis (m), Turneul de la San Jose. Hănescu, eliminat în primul tur
Cu toate că şi-a propus să pună capăt evoluţiilor slabe din acest sezon, Victor Hănescu a continuat să dezamăgească, pierzând încă din primul tur la San Jose, turneu dotat cu premii totale de 436.000 de dolari. Tenismenul nostru, aflat în prezent pe locul 74 ATP, s-a văzut depăşit de belgianul Kristof Vliegen, favoritul numărul 8 la câştigarea turneului, cu scorul de 6-4, 7-6 (4). Pentru simpla prezenţă pe tabloul principal, Victor Hănescu a primit 4.000 de dolari. La Futures-ul de la Trento, turneu de 15.000 de dolari, Adrian Ungur l-a învins în priumul tur pe francezul Xavier Audouy, cu scorul de 6-4, 6-2, şi va juca în optimi cu sârbul Darko Madjarovski.

Tenis (f), Turneul de la Doha. Niculescu continuă lupta în Qatar
Tenismena Monica Niculescu a reuşit să acceadă în turul secund al puternicului turneu WTA de la Doha, dotat cu premii în valoare de 2,5 milioane de dolari, demonstrând încă o dată că traversează o perioadă foarte bună. Românca, de 20 de ani (150 WTA), a dispus în primul tur pe tenismena americană Julie Ditty, o jucătoare de 29 de ani, mult mai bine cotată (92 WTA), scor 6-1, 6-4. În urma acestei victorii, Monica Niculescu va primi 50 de puncte WTA şi 14.220 de dolari, urmând să o întâlnească în turul doi pe Sybille Bammer (nr. 15 – 19 WTA).

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version