24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Dinozauri ucişi de o broască râioasă

Deşi cele mai multe broaşte preferă să se delecteze cu muşte sau cu peşti mici, au existat şi exemplare care au reuşit să mănânce chiar şi dinozauri. Este şi cazul broaştei Beelzebufo, recent descoperită în Madagascar, care, potrivit specialiştilor în fosile, se hrănea cu pui de dinozaur. În opinia cercetătorilor, Beelzebufo, sau „broasca din iad“, teroriza pământul în urmă cu 70 de milioane de ani, în perioada finală a existenţei dinozaurilor. Cu cele peste patru kilograme ale sale şi cei 40 de centimetri lungime, Beelzebufo era de două ori mai mare decât cea mai mare broască din zilele noastre şi una dintre cele mai mare descoperite vreodată. „Această broască este înrudită cu broaştele râioase din zilele noastre. Chiar e posibil să se fi hrănit cu pui de dinozauri“, crede profesorul Susan Evans, de la University College London.

Argentina – ţara cu 716 partide

La începutul acestui an, numărul formaţiunilor politice naţionale şi locale din Argentina a fost estimat la 716. După cum informează Yahoo!News, specialiştii vorbesc de o creştere cu 43 la sută a partidelor faţă de anul 2001. Dintre acestea, doar 42 „au aspiraţii“ naţionale, în timp ce 674 acţionează doar la nivel local, având mai degrabă o influenţă comunală sau provincială. În ciuda mobilizării opiniei publice, participarea electorală din ultimii şapte ani este în continuă scădere, deşi nu mai puţin de 30 la sută dintre persoanele cu drept de vot sunt înscrise într-un partid politic.

Biblia în benzi desenate

După Mickey Mouse, este rândul lui Iisus să devină personaj de benzi desenate. Iniţiativa îi aparţine desenatorului anglo-nigerian Ajinbayo Akinsiku, zis şi Siku, care L-a transformat pe Hristos într-un erou cu aspect de luptător, cu părul lung şi negru şi o tunică roşie ca sângele. Deşi la prima vedere ar putea părea o blasfemie, în realitate, The manga Bible a primit binecuvântarea Bisericii Anglicane, care a considerat-o „strălucitoare şi inteligentă“. „Îl văd pe Iisus ca pe un Superman original. Din acest motiv, intră astfel în scenă, cu această pelerină şi cu imaginea sa de erou“, şi-a explicat Siku creaţia. De altfel, ideea desenatorului se bucură de popularitate printre britanici, Biblia desenată fiind vândută deja în peste 300.000 de exemplare şi fiind apreciată chiar şi de Arhiepiscopul de Canterbury. Obiectivul acestei versiuni desenate a Cărţii Sfânte este acela de a-i familiariza pe tineri cu mesajul Bibliei prin intermediul a peste 200 de pagini de ilustraţii şi al unui limbaj pe înţelesul tuturor. „Este un lucru care poate indigna multe persoane, însă cu care mulţi se pot identifica. Ideea că Iisus Hristos este un fel de supererou nu este nouă, este suficient să ne gândim la Jesus Christ Superstar. Ce contează este ca mesajul Bibliei să fie păstrat“, a declarat un purtător de cuvânt al Bisericii Anglicane.

Minnie Driver, însărcinată

După cum informează Libero.it, vedeta din „Good Will Hunting“ a fost văzută în faţa unei clinici din Los Angeles, uitându-se la o ecografie. „Este foarte emoţionată. Dintotdeauna şi-a dorit să fie mamă şi cred că va fi un părinte fantastic. Familia ei este pe deplin mulţumită că ea este însărcinată“, a declarat o prietenă a lui Driver. Deocamdată, nu se ştie data fericitului eveniment, cert este doar că viitorul tătic este actualul iubit al actriţei, despre care se ştie doar că se numeşte Matthew.

Emma Watson are probleme în amor

Emma Watson, binecunoscuta Hermione din seria de filme „Harry Potter“, are din ce în ce mai multe dificultăţi în a-şi convinge părinţii de calităţile noului său iubit, solistul trupei Razorlight, Johnny Borrell. După cum informează Libero.it, după ce au fost văzuţi mergând împreună la o petrecere, părinţii Emmei i-au interzis tinerei ieşirile cu Johnny. Deşi actriţa a încercat să le explice părinţilor că între ea şi Borell este doar o relaţie de prietenie, aceştia au rămas fermi pe poziţie. Din câte se pare, părinţii vedetei nu sunt de acord cu diferenţa de zece ani între cei doi amorezi şi nici cu antecedentele privind consumul de droguri, notate în dosarul rockerului. Interpreta lui Hermione e foarte indignată de interdicţia părinţilor şi a scris pe blogul ei: „Doar l-am cunoscut (pe Johnny) şi asta a fost tot. Poate ar trebui să stau lângă Orlando Bloom şi oamenii vor spune că mă întâlnesc cu el“.

Charlize Theron, în pijama la Oscar

În ciuda faptului că pregătirile pentru ceremonia decernării premiilor Oscar au intrat pe ultima sută de metri, iar vedetele se pregătesc de zor pentru marele eveniment, Charlize Theron nu pare deloc afectată de această frenezie. Până acum, actriţa sud-africană nu a probat nici o rochie de gală şi nici nu pare să aibă de gând să o facă. Mai mult chiar, vedeta din „Pact cu Diavolul“ a declarat că va sărbători evenimentul în pijama. „Nu o să merg. Cred că te duci la astfel de evenimente doar dacă ai fost nominalizat. Dar eu nu am fost nominalizată, aşa că o să stau în pijama şi o să urmăresc totul de pe canapea“, a povestit Charlize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS