8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, gata de atac

România, gata de atac

Selecţionerul Gheorghe Tadici şi-a conturat în mare parte lotul cu care va aborda campania de calificare la JO de la Beijing.

Handbalistele din Liga Naţională, care intră în vederile selecţionerului Gheorghe Tadici, pentru campania de calificare la Jocurile Olimpice, au participat ieri la vizita medicală efectuată la Centrul de Medicină Sportivă din Bucureşti. De notat neconvocarea chimistei Narcisa Lecuşanu, folosită foarte puţin în ultima perioadă şi la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Au revenit, în schimb, Simona Gogârlă (Rulmentul Braşov), Carmen Amariei Lungu (U Cluj),  ex-chimista Mihaela Urcan Tivadar, care activează acum în prima ligă din Spania, şi Paula Rădulescu (Dunaffer). Marea surpriză a lui Gheorghe Tadici ar putea fi chimista Valentina Ardean Elisei, în cazul în care „Spiriduşul“ se va reface sută la sută până la meciurile de baraj contra Croaţiei, Coastei de Fildeş şi Poloniei. „Nu o vom forţa pe Vali, dar sperăm să revină pe teren, pentru că avem mare nevoie de serviciile sale“, a spus selecţionerul.
Gheorghe Tadici crede că grupa de calificare a României nu este atât de uşoară pe cât se vorbeşte: „E clar că suntem favoriţi la calificarea la Jocurile Olimpice, dar nu vom avea drum liber aşa cum spun mulţi. La Trofeul Carpaţi, de exemplu, am avut un meci foarte greu cu echipa a doua a Croaţiei, iar Polonia are o linie de nouă metri redutabilă. Trebuie să fim atenţi la fiecare partidă, pentru a ocupa una din primele două poziţii ale clasamentului. Despre Coasta de Fildeş nu pot spune prea multe“.
Naţionala de handbal feminin se va reuni pe 19 martie şi va susţine două partide amicale în faţa unor adversari care încă nu au fost desemnaţi de Federaţia Română de Handbal.

Vâlcencele, 3.000 de euro, prima de calificare

Pentru accesul în faza semifinalelor Ligii Campionilor Europeni, handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au promisă câte o primă de 3.000 de euro. În mod sigur, însă, ea va fi suplimentată de Primăria Râmnicu Vâlcea, care le-a mai premiat pe chimiste şi după câştigarea celor două trofee europene din sezonul trecut, Cupa Cupelor şi Supercupa Europei.
Începând cu luna martie, galeria Oltchimului, „Brigada Zăvoi“, va avea un nou lider. Mircea Nicolae îi va preda ştafeta lui Cristi Fircoiu „Văru“, cel care i-a condus pe roş-albaştrii şi cu ani în urmă, pe vremea când la Chimistul jucau Mariana Târcă sau Mori Torok Verigeanu. Mai mult, cea mai titrată formaţie de handbal feminin din România are de săptămâna trecută şi un imn oficial, „Pentru România“, cântat de formaţia K1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS