Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

„Vulturul“ român a prins aripi. Sepsi a debutat la Benfica
Fundaşul român Laszlo Sepsi a debutat duminică seară pentru Benfica Lisabona, în meciul pe care „vulturii“ l-au disputat în compania celor de la Naval. „Sunt foarte fericit pentru debutul meu. Am fost puţin nervos, dar cred că este normal. Sper să pot evolua mai mult de acum înainte, dar nu este foarte uşor să joci la Benfica deoarece este o echipă care are fotbalişti foarte buni“, a spus Sepsi. Cu toate că a intrat pe teren abia în minutul 87, fostul fotbalist al Gloriei a reuşit să paseze decisiv la golul lui Nuno Assis, din minutul 93. Meciul jucat de Benfica în deplasare cu Naval a contat pentru etapa a 19-a din campionatul Portugaliei şi a fost câştigat de „vulturi“ cu 2-0. La finalul partidei, fundaşul român i-a oferit tricoul de joc impresarului Fernando Emilio, care l-a adus la Benfica. Laszlo Sepsi a descris Lisabona ca pe „un oraş diferit faţă de cele din România, dar foarte plăcut“, precizând că are foarte multe de învăţat de la coechipierii săi Rui Costa, Quim şi Nuno Gomes.

„Galacticii“ au antrenamente dure. Sneijder şi-a fracturat o coastă
Mijlocaşul olandez Wesley Sneijder şi-a fracturat o coastă în timpul şedinţei de antrenamente pe care a efectuat-o vineri cu echipa sa, Real Madrid. Conform presei iberice, jucătorul batav s-a accidentat în timp ce încerca să facă o întoarcere. În cădere, Wesley Sneijder s-a lovit şi şi-a fracturat o coastă de pe partea stângă. În urma primelor investigaţii ale medicilor madrileni, se pare că olandezul va lipsi de pe teren aproximativ patru săptămâni. Mijlocaşul „galacticilor“ are şanse mici să evolueze în partida cu AS Roma din optimile de finală ale Ligii Campionilor, dublă manşă programată pe 19 februarie şi pe 5 martie. Cu toate acestea, Wesley Sneijder, unul dintre starurile naţionalei lui Marco van Basten, va evolua mai mult ca sigur în iunie, împotriva României, la Euro 2008.

Rijkaard are probleme cu unul dintre starurile sale. Henry vrea să joace vârf împins
Atacantul francez Thierry Henry a spus presei iberice că motivul pentru care înscrie mai puţine goluri în Primera Division decât în Premier League este că antrenorul Barcelonei, Frank Rijkaard, îl utilizează pe un post care nu i se potriveşte. „Nu sunt obişnuit să evoluez pe bandă, după ce am jucat opt ani pentru Arsenal din postura de vârf împins. Acum joc un rol diferit. Decizia sistemului de joc îi aparţine în totalitate antrenorului Rijkaard, iar eu nu am nici o problemă în această privinţă“, a spus Henry. Fotbalistul s-a mai aflat în această postură pe vremea când evolua la Juventus. Transferul la echipa torineză a fost efectuat după ce Henry a avut o evoluţie foarte bună la Campionatul Mondial din 1998, câştigat de Franţa, dar cele două părţi s-au despărţit pentru că jucătorul nu dădea randament pe partea stângă a ofensivei italienilor. Antrenorul „tunarilor“, Arsene Wenger, a văzut însă calităţile de atacant „pursânge“ ale lui Henry, transformându-l într-unul dintre cei mai buni marcatori ai lumii.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version