10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa şi-a supărat patronul şi fanii

Ştiinţa şi-a supărat patronul şi fanii

Amical

„U“ Craiova – FC Drobeta 0-0

Stadion „Extensiv“, spectatori: 2.500.

Universitatea: Bănică (’46, Bornescu) – Dănănae (’77, Curteanu), D. Stoica (’72, V. Găman), Mitchell (’77, Barbu), Rose (’77, Buşu) – A. Ionescu (’60, Luţu), Săceanu, Dilevski (’72, Gîngioveanu) – Wobay (’46, Bărboianu), Baird (’46, Tănasă), Fl. Costea (’60, M. Costea). Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Drobeta: Hârsu – Ciucu, Amzucu, I. Gheorghe, Ignat – Mitic, Epure, Moutinho, Păun – Crişan, Jenaru. Au mai intrat: Bucă, Dicu, Ivan, Tobă, N. Poenaru, Poiană. Antrenor: Marian Bucurescu.

Au arbitrat: L. Bozdogescu – A. Popescu, R. Vitan.

Suporterii Universităţii nu au fost încântaţi de jocul favoriţilor, Mititelu a plecat de la stadion fără să dea declaraţii, iar Nicolo Napoli a fost singurul care a spus că este satisfăcut.

Universitatea Craiova a susţinut sâmbătă, pe stadionul „Extensiv“, ultimul test de verificare înainte de reluarea campionatului. Nicolo Napoli a fost nevoit să facă trei modificări în formula de bază. Nicuşor Bănică i-a luat locul în poartă lui Mircea Bornescu, ultimul fiind suspendat pentru disputa cu CFR Cluj de sâmbătă. Tehnicianul italian i-a menajat pe Prepeliţă şi Tănasă, care vin după accidentări, ultimul fiind introdus, totuşi, o repriză. Craiovenii au dominat jocul, dar, spre nemulţumirea asistenţei, şi-au creat prea puţine ocazii clare de gol, mai ales în prima parte a jocului. Juveţii s-au străduit în zadar să găsească breşe în defensiva Drobetei, iar singurele oportunităţi de a marca au venit pe finalul reprizei. În minutul 38, Dănănae a vrut să centreze, iar mingea a luat o traiectorie ciudată, fiind scoasă de la vinclu de Hârsu. În minutul 44, Andrei Ionescu a centrat bine pentru Baird, dar australianul a trimis slab cu capul, dându-i din nou posibilitatea lui Hârsu să se remarce. La reluare, pe fondul modificărilor efectuate în cele două echipe, jocul a prins viaţă, iar ocaziile de gol s-au înmulţit. Tănasă şi Fl. Costea puteau deschide scorul pe „Extensiv“, în timp ce oaspeţii au ratat incredibil în minutul 50, Jenaru ţintindu-l pe Bornescu din şase metri. Mihai Costea şi Cosmin Gîngioveanu au fost remarcaţii publicului, cele două speranţe ale Ştiinţei având câteva incursiuni frumoase şi câte o ocazie de gol, dar, din păcate, nefructificate.

Napoli, mereu mulţumit

Remiza cu FC Drobeta nu l-a îngrijorat pe Nicolo Napoli, care s-a declarat mulţumit de modul cum s-au prezentat în teren elevii săi. „Sunt mulţumit de joc, este un egal bun. Dacă am obţine acelaşi rezultat şi la Cluj ar fi şi mai bine. Aştept o evoluţie bună a băieţilor în etapa de debut şi cred că, dacă ne vom face jocul nostru, vom scoate un rezultat favorabil la Cluj. Suntem concentraţi la acea partidă. Una peste alta, a fost un test reuşit şi nu mă îngrijorează faptul că nu dăm gol. Am ajuns în faţa porţii, ne-am creat ocazii, am ratat, o să vină şi momentul să marcăm. Nu am dat multe goluri în meciurile amicale, este adevărat, dar o s-o facem în cele oficiale“, a concluzionat antrenorul italian după partida de sâmbătă.

Mehedinţenii au prins curaj

Rezultatul le-a dat apă la moară mehedinţenilor. „Jucătorii noştri au făcut un meci bun. Am fi putut bate Craiova“, a declarat Vasile Mănescu, preşedintele celor de la FC Drobeta. Mult mai acid a fost delegatul severinenilor. „Craiova este foarte slabă. E o echipă de Divizia B, nicidecum de Divizia A, după cum a evoluat sâmbătă în amicalul cu noi“, a declarat Octavian Calafir. Patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a plecat supărat de la stadion, fără să dea vreo declaraţie. „Cum să nu fie supărat Ajică (Adrian Mititelu – n.r.), la ce joacă echipa!“, a comentat unul dintre apropiaţii lui Mititelu.

Finanţatorul Universităţii a anunţat ieri că are acordul Agenţiei Naţionale pentru Sport pentru a desfiinţa pista de atletism a stadionului „Ion Oblemenco“, tribunele urmând să fie aduse mai aproape de teren. Mititelu va construi în Bănie altă pistă de atletism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII