10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu nu greşeşte nici în Norvegia

Mutu nu greşeşte nici în Norvegia

Fiorentina s-a impus cu 1-0 la Trondheim, în faţa lui Rosenborg. Golul echipei italiene a fost marcat de Adrian Mutu, golgheterul grupării „viola“ în acest sezon.

Adrian Mutu a adus o victorie importantă Fiorentinei în Cupa UEFA, la Trondheim, în Norvegia, unde gruparea „viola“ s-a impus cu 1-0 în faţa lui Rosenborg, în prima manşă a „şaisprezecimilor“ Cupei UEFA. Mutu a marcat în minutul 16 singurul gol al partidei, când a trimis în plasă, de la câţiva metri, o minge respinsă de portarul Jarteisn, la un şut al lui Gobbi. Românul a rămas pe teren pe toată durata partidei şi a mai ratat alte şanse de a înscrie, dar şi-a servit şi coechipierii în faţa porţii. În minutul 23, „Briliantul“ a expediat o „torpilă“ din afara careului de 16 metri, dar mingea a trecut puţin peste poartă. Cu cinci minute înainte de finalul primei părţi, Mutu l-a servit excelent pe Pazzini, dar acesta a ratat din poziţie bună. La fel s-a întâmplat şi în minutul 70, când la finalizare a fost Montolivo. Prestaţia lui Mutu de la Trondheim nu a trecut neobservată, mass-media italiană lăudându-l pe purtătorul tircoului cu numărul 10 de la Fiorentina. „Mutu nu greşeşte nici în Norvegia“, „Mutu, nota 10 şi Fiorentina zboară spre optimi“, „Un succes semnat Mutu“ sunt doar câteva titluri ale presei din Peninsulă.
Site-ul violanews.it a scris chiar că Mutu este mai prolific decât cuplul Toni-Mutu, din sezonul trecut. Românul a marcat deja în actuala stagiune 25 de goluri în meciurile oficiale pe care le-a disputat (13 în Serie A şi trei în Cupa UEFA), în condiţiile în care, în sezonul trecut, când a făcut cuplu cu Toni, a înscris în total 16 goluri, toate în campionat, în 35 de partide.

„Putem învinge orice echipă“

După partida de la Trondheim, Adrian Mutu a spus că echipa sa a trecut la alt nivel de joc şi că de acum se poate lupta cu orice grupare din Europa. „A fost o partidă foarte frumoasă şi am demonstrat că avem caracter. Am reuşit să depăşim criticile şi am ajuns pe drumul cel bun. Acum jucăm pentru noi, nu pentru adversari, şi sperăm să ocupăm primele patru locuri din campionat. Am câştigat în faţa unei echipe din Liga Campionilor, iar acest lucru ne dă curaj pentru următoarele întâlniri. Fiorentina este o echipă care începe să-şi arate forţa în Europa şi jucătorii sunt în stare să învingă orice formaţie“, a declarat Mutu care, pe lângă golul decisiv şi pasele date coechipierilor din atac, a ajutat echipa şi în defensivă.
Reuşita lui Mutu din Norvegia a fost a şaptea cu caracter decisiv din sezonul în curs. Românul a mai adus victoria Fiorentinei în partidele cu Empoli, Catania, Cagliari, Parma, Torino, Empoli, iar în alte patru meciuri importante pentru echipa din Florenţa românul a contribuit decisiv la obţinerea unor rezultate de egalitate, cu Milan, Roma, Groningen şi Juventus.
Joi seară, s-au jucat alte cinci partide contând pentru şaisprezecimile Cupei UEFA, încheiate cu următoarele rezultate:  Aberdeen – Bayern München 2-2, FC Zurich – Hamburg 1-3, Slavia Praga – Tottenham 1-2, Bolton – Atletico Madrid 1-0, Benfica – FC Nurnberg 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII