14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBoroiban vrea în prima ligă

Boroiban vrea în prima ligă

Atacantul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Laurenţiu Boroiban, adus vara trecută de la FC Caracal, s-a adaptat rapid la gruparea din Zăvoi, marcând cinci goluri pentru vâlceni în turul de campionat. „Nu ştiu câte goluri voi înscrie în partea a doua a sezonului. Nu mă gândesc să devin golgheterul campionatului sau al echipei, important este să câştigăm cât mai multe meciuri“, a precizat fotbalistul oltean, care susţine că nu se teme de concurenţa pe postul de atacant. „Important este să fiu sănătos, nu mă tem de concurenţă. Şi în tur am avut concurenţă, şi în retur va fi la fel. Eu mă pregătesc aşa cum trebuie şi lupt pentru un loc de titular“, a adăugat Boroiban.  
Acesta a rămas impresionat de turneul din Antalya şi crede că echipa CS Municipal are un lot mai bun decât în prima parte a campionatului. „În Turcia, totul a fost foarte bine, de la terenurile de joc şi antrenament impecabile, condiţiile de cazare şi până la adversarii de care am avut parte. Aveam mare nevoie de parteneri puternici la jocurile de pregătire, iar meciurile cu naţionala Belarusului sau Debrecen ne-au călit pentru partidele dificile din campionat. Avem şanse reale de promovare, ne vom bate până la capăt. Va fi important şi derbiul de la Mediaş, dar nu va fi decisiv. De asta am venit la Vâlcea, să promovez“, a mai spus Laurenţiu Boroiban.
Atacantul craiovean îşi doreşte ca fosta sa echipă, FC Caracal, să rămână în eşalonul secund, dar crede că şansele sunt minime. „S-au întărit şi ei, dar au o misiune dificilă. Sincer să fiu, le ţin pumnii, dar mie îmi stă acum capul numai la CSM Vâlcea“, a încheiat Boroiban.

Momentul adevărului pentru vâlceni

Oficialii echipei vâlcene văd în amicalul de astăzi de la Târgu Jiu un moment al adevărului. Preşedintele Alin Trandafir a declarat că nu l-au interesat prea mult partidele de verificare contra Petrolului Ploieşti sau a Rovei Roşiori şi nici cele din Turcia. „Când am jucat cu Petrolul eram la începutul pregătirilor, era normal să nu strălucim. Nu pun prea mare preţ nici pe meciul de astăzi, pentru că până la urmă este un amical. Nu mă interesează neapărat rezultatul, dar sper într-o îmbunătăţire a calităţii jocului echipei noastre. Am ţinut să jucăm în deplasare cu Pandurii pentru că debutăm în retur tot în deplasare, la Hunedoara“, a precizat Trandafir.
Conducătorii grupării din Zăvoi s-au arătat dezamăgiţi de faptul că l-au pierdut pe Constantin Gărgălie, mijlocaşul Ştiinţei fiind direcţionat până la urmă spre FC Caracal. „Nu ne-am înţeles la bani cu Universitatea Craiova. Aveam nevoie de serviciile jucătorului, dar asta este viaţa. Am înţeles că îl trimit la Caracal, dar el ne-a spus că nu vrea să meargă acolo“, a afirmat un oficial al echipei vâlcene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS