21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIFAB vrea terenuri la aceeaşi dimensiune

IFAB vrea terenuri la aceeaşi dimensiune

International Football Association Board (IFAB), comitetul care decide regulile jocului de fotbal, va lua în considerare la întâlnirea de luna viitoare din Scoţia propunerea ca terenurile pe care se vor juca meciuri internaţionale să fie de dimensiuni standard. IFAB a primit o propunere din partea Federaţiei Galeze de Fotbal, care vrea ca toate partidele internaţionale să se dispute pe terenuri cu dimensiunea de 105×68 de metri. Potrivit agendei pentru întrunirea din 8 martie publicată miercuri de FIFA, Federaţia galeză va susţine că diversele dimensiuni ale terenurilor de fotbal reprezintă un dezavantaj pentru echipele vizitatoare.

„Actualul regulament prevede că ţara-gazdă poate folosi diverse dimensiuni ale terenului şi poate profita de acest lucru. Prin standardizarea dimensiunii pentru meciurile internaţionale, totul va fi în adevăratul spirit de fair play“, se arată în propunere. În prezent, terenurile trebuie să fie la lungime între 100 şi 110 metri, iar ca lăţime între 64 şi 75 de metri.

IFAB va lua în discuţie şi introducerea unei tehnologii pentru a stabili dacă balonul a trecut de linia porţii, iar FIFA va cere acordul pentru a folosi doi arbitri special pentru verificarea validităţii golurilor. Reprezentanţii forului care decide regulile jocului de fotbal au anunţat că vor ca regulamentele să fie mai precise şi mai uşor de înţeles.

Regulile de bază ale fotbalului au fost realizate pentru prima dată în 1863, iar cele mai noi modificări au intervenit în 1990 şi 1996. IFAB este format din patru membri reprezentanţi ai FIFA alături de câte un oficial din partea federaţiilor de fotbal din Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord. Pentru a fi adoptată, fiecare propunere trebuie acceptată de cel puţin şase dintre cei opt membri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS