11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnglezii ar putea rămâne fără campionatul intern

Englezii ar putea rămâne fără campionatul intern

Directorul executiv al Premier League, Richard Scudamore, doreşte ca mai multe meciuri din prima ligă engleză să se dispute în alte ţări.

 

 

Richard Scudamore (foto), directorul executiv al Premier League, a dezvăluit că are susţinerea tuturor celor 20 de formaţii din campionat de a evolua o etapă în afara Angliei. Premier League a anunţat săptămâna trecută că are în plan ca, din sezonul 2010-2011, să se dispute 39 de etape, iar runda suplimentară să se desfăşoare în alte ţări, urmând ca acele zece meciuri în plus să fie găzduite de cinci oraşe din afara Angliei. „Este important că am suportul a 20 de cluburi, dar încă trebuie să analizăm modul în care se poate pune în practică proiectul. Presa a încercat să noteze că nu există unitate, dar toată lumea are aceeaşi părere. Ei vor doar să afle răspunsurile unor întrebări legate de influenţa proiectului faţă de competiţie“, a spus oficialul englez.

Acesta a precizat că, la începutul acestei săptămâni, a avut o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Engleze de Fotbal, în care le-a explicat în detaliu proiectul. „Toată lumea a fost entuziasmată de propunere, dar mai avem de muncă“, a afirmat Richard Scudamore. Mai mulţi preşedinţi de cluburi, printre care cei ai lui Wigan şi Aston Villa, s-au opus ca meciurile să se desfăşoare în Statele Unite.

 

Australienii nu primesc echipele engleze

 

Federaţia Australiană de Fotbal a anunţat că nu va sprijini planul de globalizare fotbalistică iniţiat de cluburile engleze, susţinând că se va opune disputării unor partide din Premier League pe stadioanele de la Antipozi. Oficialii australieni au explicat că doresc îmbunătăţirea nivelului de joc din campionatul lor şi implicit cel al naţionalei, preferând să dispute în acelaşi timp partide din competiţia internă. Vestea a picat greu pentru britanici, deoarece Melbourne era ultima redută comercială liberă, după ce asociaţiile fotbalistice din Asia şi SUA au respins, la rândul lor, această propunere. „Când am primit săptămâna trecută această ofertă, am spus că avem ca prioritate investiţiile şi dezvoltarea propriei ligi de fotbal. Ca să nu mai fie loc de discuţii, am hotărât să respingem din start ideea ca alte ţări să dispute etape din campionatele lor la noi acasă“, a spus Frank Lowy, unul dintre oficialii australieni.

Se pare că nu numai în Premier League au fost critici la adresa noului demers, ba chiar preşedintele UEFA, Michel Platini, a caracterizat ideea ca pe o „glumă“, precizând: „Voi deja aţi rămas fără antrenori englezi, fără jucători englezi, iar acum vreţi să rămâneţi şi fără cluburi engleze în campionatul intern“.

 

Fanii britanici sunt revoltaţi

 

Suporterii echipelor engleze sunt cei mai vehemenţi critici ai propunerii lui Richard Scudamore, mulţi dintre aceştia anunţând că vor boicota meciurile din campionat. De altfel, fanatismul suporterilor britanici este renumit, aceştia fiind capabili să facă mari sacrificii pentru echipele lor favorite.

Un sondaj realizat în Anglia printre fani, cu ocazia Valentine’s Day, a reliefat faptul că 85% dintre ei ar renunţa mai degrabă la iubita lor decât la echipa de fotbal preferată. 42% dintre cei chestionaţi au declarat că ar suferi mai mult dacă formaţia lor preferată ar pierde în finala Cupei Angliei cu marea rivală, decât dacă şi-ar surprinde iubita cu cel mai bun prieten. De asemenea, tot 42% dintre suporteri au declarat că nu ar merge la întâlnire cu cineva care este fan al clubului rival.

Suma cheltuită de un suporter pentru a-şi vedea echipa într-un joc din deplasare este în medie de 80,85 lire sterline, în timp ce la o întâlnire este de doar 51,85 lire. Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.700 de fani, care reprezintă 125 de cluburi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS