10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTotul pentru victorie

Totul pentru victorie

Tehnicianul Gheorghe Tadici şi handbalistele de la Oltchim nu iau în calcul un pas greşit cu rusoaicele de la Lada Togliatti.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a intrat în linia dreaptă a pregătirilor pentru meciul cu Lada Togliatti, din etapa a doua a Grupei A a Ligii Campionilor. Chimistele şi tehnicianul Gheorghe Tadici nu iau în calculele calificării în semifinale şi un eventual pas greşit în faţa vicecampioanei Rusiei.
Extrema Adriana Nechita a spus că nu se aşteaptă la o partidă uşoară, cu toate că Lada a pierdut categoric în meciul de debut chiar pe propriul teren (scor 22 – 28, cu ETO Gyor): „Toate meciurile din Liga Campionilor sunt dificile în acest moment. Au rămas opt formaţii, cele mai bune din Europa, iar noi avem obiectiv accederea în primele patru. E drept că Lada a pierdut cu Gyor, dar asta nu le face pe unguroaice mai puţin periculoase, pentru că vin la Vâlcea să recupereze ce au pierdut. În concluzie, sunt sigură că va fi un meci extrem de dificil, dar tot sigură sunt că vom învinge“. Nechita ştie şi care poate fi modul în care pot fi păcălite rusoaicele, superioare la capitolul gabarit: „Trebuie să fructificăm principala noastră armă, contraatacul, şi să le surprindem prin viteză. Nu este prima dată când jucăm în faţa unor handbaliste cu gabarit, ne vom descurca“. Extrema Oltchimului, colegă de cameră cu Gâlcă în cantonamente şi deplasări, nu ştie dacă o va mai avea coechipieră pe Ionela şi în campionatul viitor: „Nu am vorbit cu Ionela despre acest subiect. Este decizia ei“.

„Nu fac un scop din titlul de golgheter“

Ramona Maier Farcău, care şi-a început cariera sportivă în atletism, a spus că vrea neapărat să devină golgheteră a Ligii Campionilor: „Sinceră să fiu, nici nu ştiam că sunt pe locul trei în actualul clasament al golgheterelor din Liga Campionilor. Nu fac un scop din câştigarea acestui titlu, nu-mi stă capul la aşa ceva. Important este să câştige echipa şi să ajungem în semifinală“. Vitezista Oltchimului este supărată pentru rezultatul de egalitate de la Nurnberg: „Am simţit acest rezultat ca pe o înfrângere. Oricum, Nurnberg nu este o echipă oarecare. Nu degeaba au făcut egal cu Zvezda. Cu Lada trebuie şi ne vom impune, avem mare nevoie de cele două puncte“.

„Punctul de la Nürnberg ne va califica“

Antrenorul Oltchimului, Gheorghe Tadici, spune că jocul elevelor sale va creşte în calitate de la meci la meci: „O să vedeţi, punctul de la Nürnberg va fi foarte important. Este posibil să ne califice în semifinale. Asta este, păcătuim pe finalurile de meci. Am pierdut la Cupa Mondială accesul în finală, am pierdut o medalie de bronz la mondialele din Franţa, am pierdut la Braşov. Şi asta în condiţiile în care noi facem antrenamente speciale pentru ultimul minut al reprizelor. Le-am spus şi le repet fetelor, trei faulturi în ultimul minut rezolvă faza adversarelor. Nici nu mă gândesc la un alt rezultat, decât la victorie în meciul de vineri (mâine – n.r.)“.
Lada Togliatti nu va putea conta în meciul de mâine pe serviciile uneia dintre piesele sale de bază, interul Irina Bliznova. „A lipsit în prima partidă, este accidentată. Ştiu că va face deplasarea cu echipa şi că ar putea să forţeze intrarea ei în teren. Oricum, ne vom lua toate măsurile“, a spus Tadici.
Meciul dintre Oltchim şi Lada se va disputa cu tribunele arhipline. În numai câteva ore s-au vândut 75 la sută dintre biletele scoase la vânzare. Accesul în sală se va face începând cu ora 17.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS