10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRetrogradează tot patru echipe din Liga Naţională

Retrogradează tot patru echipe din Liga Naţională

Consiliul de Administraţie al FRH a decis să menţină hotărârea de a retrograda în acest sezon din Liga Naţională patru echipe pentru a reduce din sezonul viitor campionatul la 12 formaţii, astfel că Energia Pandurii Târgu Jiu trebuie să lupte în continuare pe teren pentru a-şi câştiga dreptul de a activa şi sezonul următor în prima divizie.
Tehnicianul echipei Energia, Sorin Toacsen, totodată antrenor al naţionalei României, speră că FRH va modifica regulamentele spre binele handbalului românesc. „Nu am avea nimic de comentat, pentru că este un regulament şi toată lumea trebuie să respecte regulamentele. Dar un regulament este făcut pentru a fi schimbat. Tot timpul se pot face nu neapărat schimbări, ci mici rectificări, pentru că dacă rămâne la fel ca acum 20 de ani sigur nu este benefic pentru handbal şi nu putem progresa. Mai ales după cele întâmplate la meciul dintre Reşiţa şi Timişoara trebuie făcut ceva! Sigur acest caz va avea urmări pentru că e păcat să pierzi un meci la masa verde pentru un junior de 18 ani, ţinând cont de faptul că în campionatele foarte puternice din Franţa, Germania şi Spania au voie să joace şi juniori de 17 ani. Deci nu văd de ce să privezi un jucător tânăr, de perspectivă, de şansa de a juca la nivel de performanţă numai pentru simplul fapt că nu are vârsta cerută de federaţie. El poate să aibă şi 19 ani, dar dacă este încă în ultimul an de juniorat nu are voie să joace şi privăm un jucător de a evolua la nivel de performanţă. Nu e normal şi de aceea sigur vor mai fi schimbări în regulamente. Şi, atunci, de ce să nu fie o schimbare şi în organizarea programului pentru campionatele viitoare?“, a comentat Toacsen decizia FRH.

„Noi sigur vom rezista în Liga Naţională“

Sorin Toacsen este de părere că echipele care vin din Liga a doua nu au forţa financiară să se menţină în primele zece formaţii din Liga Naţională, iar 22 de jocuri într-un sezon sunt puţine pentru o grupare din Liga Naţională.
„Ar fi păcat să rămână numai 12 echipe în Liga Naţională, ţinând cont de faptul că de doi ani s-a investit foarte mult în handbal. Nu ştiu dacă formaţiile care se vor ridica din cea de-a doua ligă vor avea banii celor care retrogradează din Liga Naţională. Nu sunt sigur că echipele care vin vor avea forţa financiară să termine pe locul zece în clasament. Sunt formaţii cum e Oradea, Timişoara sau Târgu Jiu care se bat pentru acel loc neretrogradabil, dar care au bugete şi performanţe poate mult mai mari faţă de echipele care ar dori să intre, cum e Piteşti, Cluj sau Bistriţa. Nu e sigur că pot avea performanţe sportive şi nici putere financiară ca să reziste în Liga Naţională. Noi sigur vom rezista în Liga Naţională“, a încheiat Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS