11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNăstase îl incriminează pe Hărădău

Năstase îl incriminează pe Hărădău

Semnalul de alarmă tras de presa centrală înainte de duelul România – Franţa din Cupa Davis, potrivit căruia competiţia de tenis masculin a „înghiţit“ o sumă colosală, 400.000 de euro, a stârnit controverse. Ca urmare a acestei dispute, Ilie Năstase a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, fapt care a stârnit numeroase polemici, din care directorul executiv al FRT, Dumitru Hărădău, a ieşit cel mai „şifonat“.
„M-am prezentat la Agenţia Naţională pentru Sport şi am constatat anumite lucruri. Deşi FRT plătise, pe 8 ianuarie, 25.000 de euro pentru achiziţionarea terenului de joc pentru meciul de Cupă Davis cu Franţa, domnul Dumitru Hărădău a solicitat pe 21 ianuarie, în devizul estimativ trimis la guvern, suma de 37.000 de euro pentru acel teren. Sunt dezamăgit, constatând că am fost dezinformat de Hărădău. Până la urmă, voi, presa, aţi avut dreptate! Îmi pare rău pentru tot ceea ce s-a întâmplat, dar eu n-am ştiut de treaba aceasta. Mi-a sărit ţandăra când am văzut numele meu în acel scandal, fiindcă m-am simţit nedreptăţit. N-am ştiut nimic despre toate astea. Hărădău semnează toate actele“, a declarat Ilie Năstase, care a fost 11 ani preşedintele FRT. La rândul său, Dumitru Hărădău nu a dorit „deocamdată“ să comenteze acest subiect fierbinte.
„Eu aştept decontul FRT, capitol cu capitol. Dacă sunt mai puţini bani cheltuiţi decât era estimat, banii oricum rămân în bugetul federaţiei“, a precizat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu.

Ilie Cojan: Am avut dreptate

Craioveanul Ilie Cojan, managerul TC Olimp şi preşedintele Clubului Tenismenilor Veterani din România (CTVR), a tras mai multe semnale de alarmă în ultimii ani în ceea ce priveşte activitatea lui Dumitru Hărădău la federaţie. Cojan chiar a postat pe site-ul oficial al CTVR o scrisoare deschisă către împătimiţii sportului alb, în care sesiza neregulile făcute de Hărădău. Acum, după ce Ilie Năstase şi-a dat demisia, Cojan a spus: „Acum s-a văzut că am avut dreptate. Banii primiţi de la guvern se cheltuiau în mod ilegal. Principalul vinovat este Hărădău. Ilie Năstase nu are nici o vină. M-au sunat prieteni care s-au convins că aveam dreptate când făceam anumite acuze“.
Managerul TC Olimpic a mai spus că Ilie Năstase ar trebui să ocupe funcţia de preşedinte onorific la federaţie: „Noi, cluburile, l-am plăti cu un milion de euro numai să se ocupe de relaţii internaţionale şi să aducă sponsori“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS