10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportItalia vrea să ia locul Poloniei şi Ucrainei

Italia vrea să ia locul Poloniei şi Ucrainei

Federaţia Italiană de Fotbal
şi-a exprimat disponibilitatea ca Euro 2012 să se desfăşoare în Peninsulă, după ce ţările organizatoare, Polonia şi Ucraina, au anunţat că au rămas în urmă la capitolul investiţii în infrastructură. Cu câteva luni înainte de debutul CE 2008, UEFA întâmpină mari dificultăţi în organizarea următorului Campionat European, cel din 2012, deoarece Polonia şi Ucraina au recunoscut că au „probleme de logistică“, fapt ce le-ar putea scoate din cursa pentru susţinerea marelui eveniment sportiv. Pe fir a intrat imediat Federaţia Italiană de Fotbal, care a propus desfăşurarea turneului final în Peninsulă. „UEFA a acordat Polonei şi Ucrainei o perioadă de graţie cuprinsă între patru şi şase luni pentru a rezolva problemele cu care se confruntă. Decizia luată în 2007 a fost politică, în sensul că
s-a dorit ridicarea Europei de Est în ceea ce priveşte fotbalul. După Euro 2008 vom vedea stadiul în care se află lucrurile. Sincer, eu sper ca ambele ţări să poată face faţă, iar în cazul în care acest lucru nu va fi posibil, se va deschide din nou cursa pentru organizare. În orice caz, noi trebuie să ne modernizăm stadioanele“, a spus Giancarlo Abete, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal.

Italienii se gândesc foarte serios la organizarea unui Campionat European de fotbal cât mai repede cu putinţă. „Încă mai e vreme să ne gândim la ce se va întâmpla în 2016, deoarece cursa oficială pentru susţinerea Euro nu a început. Vom vorbi clar pe acest subiect abia în 2009. În cazul de faţă este datoria noastră să ne asigurăm că lucrurile evoluează la un standard ridicat“, a adăugat Giancarlo Abete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS