14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U Craiova ar putea promova direct

SCM-U Craiova ar putea promova direct

Dacă în şedinţa de la Federaţie de pe 26 februarie se va vota majorarea numărului de echipe din prima divizie la 16, turneul play-out ar fi mai mult o competiţie amicală, întrucât cele două formaţii din Divizia B, printre care şi cea din Bănie, ar fi deja promovate.

În următoarea şedinţă a Biroului Federal al Federaţiei Române de Baschet de pe 26 februarie s-ar putea lua în discuţie creşterea numărului de echipe din Divizia A de baschet masculin de la 14 la 16, din sezonul 2008-2009. Mai multe cluburi de prima ligă sunt nemulţumite de actualul format. Supărarea conducătorilor este cauzată de timpul scurt de disputare a meciurilor şi de pauza intercompetiţională prea lungă. Sezonul 2007-2008 a început pe 2 octombrie, cu primul tur al Cupei României, şi se va încheia pe 5 aprilie, cu ultima etapă a sezonului regulat.
Dacă membrii Biroului Federal vor vota propunerea, play-out-ul va fi mai mult o competiţie amicală, cele două formaţii din Divizia B fiind deja promovate.
Un răspuns pozitiv ar avantaja şi echipa SCM-Universitatea Craiova. Aflaţi pe primul loc în Divizia B cu o etapă înainte de turneul semifinal, craiovenii nu ar mai trebui să lupte din greu pentru promovare. „Nu numai că suntem direct interesaţi să crească numărul de echipe din prima ligă, dar acest lucru ar fi benefic pentru baschetul românesc. Acest sport a luat amploare în România, echipele au crescut în valoare şi este nevoie ca sezonul să fie mai lung şi pauza mai mică. În plus, în toate campionatele din străinătate echipele joacă 50 de partide pe sezon, iar la noi doar cele care ajung în ultima fază abia se apropie de 40 de jocuri“, a declarat ieri Marius Toma, antrenorul secund al SCM-U Craiova.
Referitor la propunerea lui Sebastian Ghiţă, finanţatorul campioanei Asesoft Ploieşti, de alcătuire a unei ligi profesioniste, paralelă cu Divizia A, Marius Toma a spus: „Era o idee bună, cu număr nelimitat de jucători străini, dar Craiova nu s-ar fi putut înscrie, pentru că suntem o echipă susţinută financiar de consiliul local. O ligă profesionistă ar fi un lucru bun pentru baschetbalişti, pentru că jucătorii, devenind profesionişti, ar fi trecuţi în nomenclatorul de meserii“.

Luptă pentru viza de şedere a sârbilor

În aceste zile, oficialii clubului SCM-U Craiova sunt ocupaţi să rezolve problema cu viza de şedere în România a celor trei baschetbalişti sârbi. În partida precedentă, cu Energia Rovinari, Milos Nisavic, Alexandar Lekic şi Vladimir Milosevic au avut o contribuţie importantă la victoria obţinută de echipa din Bănie. „Ne ocupăm de acte, am luat legătura cu Poliţia pentru străini şi sper să se rezolve. Avem nevoie de cei trei“, a spus Marius Toma.
Sâmbătă, SCM-U Craiova va juca în deplasare cu Piteşti, în ultima etapă înainte de turneul semifinal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS