14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzboi între Generaţia de Aur şi actualii tricolori

Război între Generaţia de Aur şi actualii tricolori

Conflictul a pornit de la declaraţiile unor foşti internaţionali români, care i-au acuzat pe actualii componenţi ai naţionalei că fac prea puţine pe teren, dar, în schimb, vorbesc prea mult.

 

 

Bolnav fiind, fotbalul românesc se „hrăneşte“ cu scandaluri, părând că nu poate supravieţui fără acest „aliment“. Pe lângă dieta zilnică oferită de jalnicii conducători ai cluburilor din Liga lui Mitică, fotbalul din ţara noastră mai beneficiază uneori de câte o trufanda, gen „impresari chemaţi la DNA“.

Tot din această categorie face parte şi recentul scandal dintre aşa-numita Generaţie de Aur şi actualii componenţi ai reprezentativei noastre. Totul a pornit de la declaraţiile unor foşti internaţionali români, care i-au acuzat pe actualii tricolori că fac prea puţine pe teren, dar, în schimb, vorbesc prea mult.

Cosmin Contra a fost primul care a reacţionat, folosind termeni destul de duri. L-a urmat Laurenţiu Roşu, mijlocaşul spaniolilor de la Recreativo Huelva amintindu-le celor din Generaţia de Aur că nu au câştigat nimic.

 

„Generaţia de Aur nu a câştigat nimic“

 

Laurenţiu Roşu consideră că adevărata Generaţie de Aur a fotbalului românesc nu este echipa naţională din anii ’90, ci formaţia Stelei din 1986, când elevii lui Emerich Jenei au câştigat singura Cupă a Campionilor din istoria ţării noastre. „Aceste polemici nu fac foarte bine fotbalului românesc. În primul rând, aşa-zisa Generaţie de Aur nu este de aur, pentru că nu a câştigat nimic. E adevărat, a avut mai multe calificări şi a avut în Hagi un jucător extraordinar, poate cel mai bun din istoria fotbalului românesc. Poate noi câştigăm Campionatul European şi devenim noi Generaţia de Aur. Singura Generaţie de Aur din fotbalul românesc este Steaua din 1986, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, o performanţă cu adevărat importantă“, a spus Laurenţiu Roşu.

 

„Naţionala a jucat bine în Israel“

 

Mijlocaşul legitimat la Recreativo Huelva a opinat că, spre deosebire de vremurile apuse ale Generaţiei de Aur, actuala echipă naţională a României are meciuri mult mai grele şi că, în ciuda tuturor speculaţiilor, tricolorii au jucat bine în partida amicală pierdută cu reprezentativa Israelului. „Am văzut meciul, iar prestaţia echipei nu a fost deloc aşa cum au spus unii. Am jucat bine şi am avut destul de multe ocazii de gol. Să nu uităm că mare parte a partidei am jucat în zece oameni“, a conchis Laurenţiu Roşu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII