6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO echipă în teren, alta în tribune

O echipă în teren, alta în tribune

Antrenorul Teixeira se plânge că are prea mulţi jucători la antrenamente, însă nu ia nici o măsură să reducă efectivul şi să păstreze în lot doar fotbaliştii pe care va conta în campionat.

Pandurii Târgu Jiu dispune în prezent de un lot de 30 de jucători, după ce Mândrean şi Djakpa au început şi ei pregătirea sub comanda antrenorului Joaquim Teixeira. Sergiu Mândrean şi-a reluat de astăzi alergările uşoare, după ce a fost operat la începutul lunii ianuarie de ciupitură de menisc şi hematom pe capul femural, dar va pierde o mare parte din meciurile rămase de disputat din acest sezon. Alături de Mândrean, din motive medicale nu sunt disponibili nici Zamfir, Vancea şi Liviu Mihai, dar toţi se pregătesc după un program separat.
Cum tehnicianul portughez nu va disponibiliza nici un jucător, mai bine de o echipă va rămâne în afara lotului în fiecare etapă, iar Teixeira va fi nevoit să lucreze la antrenamente cu mai mulţi fotbalişti decât i-ar conveni. Din diverse motive, la amicalul cu Minerul Lupeni nu au fost convocaţi Dossey, Adi Popescu, Grecu, Zamfir, Jackson, L. Mihai, Vancea, Mândrean, Djakpa, Vasilache, Stromajer şi Iordache, majoritatea dintre aceştia fiind titulari la Pandurii în turul campionatului.
Deşi se plânge că îi este greu să pregătească un lot aşa numeros, antrenorul lusitan nu renunţă la nici un jucător. „Sunt mulţumit de toţi şi, deocamdată, nu cred că se va mai renunţa la cineva. Cei care nu s-au antrenat bine au rămas în afara lotului. A fost foarte dificil să lucrăm cu 28 de jucători. Sunt şi apar în continuare multe nemulţumiri, dar cel mai mult mă preocupă jocul echipei, nu să dau afară fotbaliştii“, a declarat Joaquim Teixeira.

Conducătorii şi antrenorii sunt mulţumiţi

Chiar dacă a părut destul de fragilă în primele minute ale amicalului cu Minerul Lupeni, defensiva pandurilor compusă din trei fundaşi l-a mulţumit pe Teixeira. „Apărarea a mers foarte bine şi nu cred că este vreo problemă pentru că folosim sistemul cu trei fundaşi. Mijlocul terenului este solid şi au fost numeroase faze de atac, dar ne-au lipsit golurile“, a spus portughezul.
Şi vicepreşedintele clubului Pandurii, Viorel Temelescu, a fost satisfăcut de jocul echipei şi de debutul tehnicianului lustian la Târgu Jiu: „A fost un meci amical în care a putut fi urmărită întreaga echipă, mai ales achiziţiile pe care le-am făcut în această iarnă. Cred că suntem pe drumul cel bun, iar lucrurile pe care le dorim se vor realiza în această perioadă. Avem un singur obiectiv cu toţii, salvarea de la retrogradare, dar ne dorim şi un parcurs bun în Cupa României. Din punct de vedere tehnico-tactic suntem mulţumiţi de ceea ce am văzut şi de modul în care Teixeira a început activitatea la noi. A debutat cu un rezultat bun şi cu un joc bun al echipei“.

Dossey se operează la deget

Problemele medicale care l-au chinuit în turul campionatului pe Ibrahim Dossey au reapărut în aceste zile, portarul ghanez suferind o infecţie la un deget de la piciorul stâng, fiind posibil să suporte o intervenţie chirurgicală.
„Ieri (luni – n.r.) am făcut o radiografie pentru a vedea dacă este afectat şi osul, dar nu sunt probleme. Este o rană netratată la timp de la o contuzie pe care am suferit-o în tur, dar nu am avut cum să mă operez până acum. O să merg la spital să vedem când mă vor opera“, a spus Dossey, care nu s-a mai antrenat de două zile.
Ghanezul va reveni la pregătiri în aproape trei săptămâni dacă va suferi o intervenţie chirurgicală, el fiind a treia opţiune pentru antrenorul Joaquim Teixeira după Mingote şi Adriano.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS