10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContra reia startul în Cupa UEFA

Contra reia startul în Cupa UEFA

Cosmin Contra va juca în această seară pentru Getafe pe „Spyro Louis Stadium“ din Atena, unde spaniolii întâlnesc pe AEK. Astăzi sunt programate alte nouă meciuri din faza şaisprezecimilor Cupei UEFA.

 

 

 

Cupa UEFA programează astăzi primele meciuri din faza şaisprezecimilor de finală. Echipa lui Cosmin Contra, Getafe, se va deplasa la Atena, pentru partida cu AEK. Spaniolii au ajuns în această fază a Cupei UEFA după ce au reuşit să câştige Grupa G, din care au mai făcut parte Tottenham, Anderlecht, Aalborg şi Hapoel Tel-Aviv. În schimb, grecii s-au calificat după ce s-au clasat pe locul al treilea, într-o grupă din care s-au mai calificat şi Villarreal şi Fiorentina.

Statistica este de partea ibericilor înaintea întâlnirii din capitala Greciei. Până în prezent, AEK a jucat de 16 ori cu echipe din Spania, a câştigat doar de două ori, a terminat la egalitate patru partide şi a pierdut zece meciuri. Ultima victorie a „galben-negrilor“ datează din ediţia 1988/1989 a Cupei UEFA, elenii impunându-se atunci cu 1-0. În ultimele cinci meciuri jucate cu echipe din Primera Division, AEK a pierdut de fiecare dată.

Grecii le-au promis suporterilor că în acest an lucrurile vor sta altfel şi se bazează pe faptul că în prezent au un antrenor spaniol, pe Lorenzo Serra Ferrer, care cunoaşte foarte bine formaţiile din Primera Division.

În schimb, Getafe este pregătită de danezul Michael Laudrup, care are amintiri plăcute legate de stadionul „Spyro Louis Stadium“ din Atena, pe această arenă el înscriind un gol important în întâlnirea Grecia – Danemarca (0-2), din preliminariile CE 1984.

 

„Guriţă“ are şanse mari să fie titular

 

Cosmin Contra a fost convocat de antrenorul Laudrup pentru meciul de la Atena, în total tehnicianul danez convocând 18 jucători. Cele mai multe site-uri spaniole care au publicat formaţia probabilă a întâlnirii cu AEK l-au inclus pe „Guriţă“ în primul unsprezece, cu toate că, la ultima partidă din campionat, fundaşul român nu a jucat decât un sfert de oră. Timişoreanul a jucat în trei partide din actuala ediţie a Cupei UEFA şi nu trebuie uitat faptul că internaţionalul a fost mai mult de o lună indisponibil în toamna trecută din cauza unei accidentări.

Spre deosebire de faza grupelor, Getafe a înscris în această iarnă încă doi jucători pe lista UEFA, Jaime Gavilán şi Manuel Tena. Au fost scoşi, în schimb, Francisco Sousa şi Nacho. De partea cealaltă, AEK i-a legitimat în ianuarie pe Mohamed Kallon şi Panagiotis Lagos, depărţindu-se de Christos Bourmpos şi Elhadji Diouf.

Pe „Spyro Louis Stadium“, portarul lui Getafe, Roberto Abbondanzieri, şi fundaşul lui AEK, Rodolfo Arruabarrena, vor fi adversari, cei doi argentinieni fiind coechipieri în trecut la Boca Juniors, în perioada 1997-2000.

 

Galatasaray – Leverkusen, cap de afiş

 

Tot astăzi, alt jucător român, Florin Şoavă, va merge la Marseille, cu echipa sa, Spartak Moscova, pentru partida cu Olympique. Cel mai interesant şi echilibrat pare să fie meciul de la Istanbul, dintre Galatasaray şi Bayer Leverkusen, câştigătoare ale trofeului în 2000, respectiv 1988. În faza grupelor Cupei UEFA, „Cim Bom Bom“ a avut o prestaţie sub aşteptări, reuşind să ajungă în şaisprezecimi de pe locul al treilea, după ce a acumulat numai patru puncte în patru meciuri. Spre deosebire de turci, nemţii şi-au adjudecat prima poziţie în Grupa E, obţinând şi o victorie impresionantă pe terenul lui FC Zürich, cu 5-0. Un atu pentru Galatasaray poate fi faptul că este antrenată de un german, Karl-Heinz Feldkamp, care a antrenat multe formaţii din Bundesliga în cariera sa.

De urmărit este şi duelul franco-belgian de la Bruxelles, dintre Anderlecht şi Bordeaux. În alte trei întâlniri gazdele par să aibă prima şansă, este vorba de meciurile Werder Bremen – Braga, PSV – Helsinborg şi Sporting – FC Basel, în timp ce la partida Brann Bergen – Everton, oaspeţii sunt favoriţi. Meciurile retur sunt programate la 21 februarie.

 

Cupa UEFA, 16-imi

Programul meciurilor de astăzi în Cupa UEFA:
Zenit – Villarreal, Galatasaray – Leverkusen, AEK Atena – Getafe, Brann – Everton, Werder Bremen – Braga, Marseille – Spartak Moscova, PSV – Helsingborg, Anderlecht – Bordeaux, Rangers – Panathinaikos, Sporting – Basel. Meciurile retur sunt programate la 21 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS