24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa trage linie după turneul din Antalya

Ştiinţa trage linie după turneul din Antalya

Dorel Stoica şi compania îşi vor relua de mâine pregătirile în Bănie, antrenorul Napoli declarându-se mulţumit de stagiul de pe coasta mediteraneană a Turciei.

Universitatea Craiova a revenit duminică seară în România, după aproape trei săptămâni petrecute în cantonamentul din Antalya. Întrucât s-a stabilit ca pregătirile să fie reluate mâine, jucătorii s-au grăbit să plece acasă, pentru a profita din plin de zilele libere. Pentru a se reîntâlni cu famiile, antrenorul principal Nicolo Napoli, preparatorul fizic Urbano Lega şi antrenorul cu portarii Ştefan Crişan au avut rute diferite, primii doi spre Italia, iar al treilea, spre Germania. Mâine însă, toată lumea este aşteptată la muncă, pentru că deja se intră în linie dreaptă cu pregătirile, ultimul test de verificare fiind programat sâmbătă, la Caracal, cu FC Drobeta. Există totuşi un mic semn de întrebare în privinţa locului de disputare a acestei partide, după zăpada căzută în ultimele zile, care a afectat suprafaţa de joc. O delegaţie a Ştiinţei se va deplasa astăzi, la Caracal, pentru a vedea dacă starea gazonului permite desfăşurarea meciului.
Nicolo Napoli s-a declarat mulţumit de nivelul atins de elevii săi în Turcia şi speră ca, la reluarea campionatului, echipa să joace aşa cum îşi doresc suporterii.
„Sunt foarte mulţumit de cum s-au comportat băieţii. Au muncit cum le-am cerut, iar acum aşteptăm să vedem roadele în campionat. Nu va fi un retur uşor, dar munca din Antalya trebuie să-şi arate roadele“, a spus Napoli. Acesta a cerut răbdare din partea fanilor olteni: „Suporterii trebuie să aibă încredere în noi. Suntem o echipă tânără, cu mulţi jucători promovaţi de la tineret, dar treptat rezultatele vor apărea“.

Napoli, pe urmele lui Mititelu

Acum două săptămâni, finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a declarat că este convins că la meciul cu CFR Cluj, echipa va obţine un rezultat bun. „După acest stagiu de pregătire din Turcia, echipa va arăta altfel, iar returul va fi mult mai bun. Pariaţi pe Craiova la Cluj!“, i-a îndemnat Mititelu pe suporterii craioveni. Apoi, Nicuşor Bănică, portarul care îl va înlocui în Gruia pe Bornescu (suspendat), a anunţat că la Cluj va demonstra ce poate, fiind convins că va reuşi o prestaţie de excepţie.
Ieri, a venit rândul lui Nicolo Napoli să le ridice oltenilor moralul. „Putem produce surpriza în prima etapă. CFR-ul este o echipă bună, dar trece prin momente mai grele. Sperăm să fie aşa şi în prima etapă, iar noi să profităm. Putem produce o surpriză plăcută pentru suporterii noştri“, a anunţat Napoli.

Tănasă şi Baird, aşteptaţi în echipă

Tehnicianul italian ia în calcul şi un rezultat de egalitate la Cluj, care ar fi bun pentru Universitatea, echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării. Napoli va miza în primul rând pe apărare, mai ales că în Turcia defensiva olteană a evoluat din ce în ce mai sigur, iar la ultimele două amicale a reuşit să nu primească gol.
Din păcate, oltenii nu au marcat decât două goluri, prin Florin Costea şi Andrei Prepeliţă, iar doi dintre atacanţi, Ciprian Tănasă şi Michael Baird, nu au putut fi folosiţi prea mult din cauza unor probleme medicale apărute în perioada de pregătire. Lucru subliniat şi de antrenorul italian, care a comentat: „Am avut probleme în atac prin absenţa celor doi jucători, Tănasă şi Baird, însă, când va începe campionatul sperăm să le rezolvăm. Veţi vedea altă faţă a Universităţii. Cea din ultimul amical, cu Osijek, dar mai prolifică“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII