Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Baschet (f), Divizia B. SCM-CSS U Craiova, invincibilă
Baschetbalistele de la SCM-CSS Universitatea Craiova au obţinut victorii pe linie în cadrul celui de-al treilea turneu al Diviziei B, disputat în weekendul trecut la Satu Mare. Formaţia pregătită de Liviu şi Daniela Manea a învins în primul joc gazdele de la CSM Satu Mare, scor 100-72, în al doilea a trecut de LPS Alba Iulia, scor 93-70, iar în ultima partidă le-a umilit pe baschetbalistele din Târgu Mureş la o diferenţă de 74 de puncte, scor 108-34.  „Am câştigat toate meciurile în condiţiile în care ne-au lipsit două jucătoare importante, Andreea Gligă şi Laura Lungu, ambele convocate la loturile naţionale, de 16, respectiv 17 ani“, a spus ieri antrenorul echipei din Bănie, Liviu Manea. La turneul de la Satu Mare, pentru SCM Craiova au jucat: A. Hass, A. Pop, Funieru, A. Ştefan, A. Manea, Niţulescu, G. Ştefan, I. Selişteanu, L. Selişteanu, Dragotă şi Bonciog. Neînvinsă după trei turnee disputate, SCM-CSS U Craiova este lideră în Divizia B, cu 22 de puncte, fiind urmată de Satu Mare (19 puncte) şi Alba Iulia (16 puncte). Echipa BC Niţulescu Râmnicu Vâlcea şi-a amânat meciurile de la competiţia din Satu Mare. Turneul IV este programat în perioada 21-24 martie, la Alba Iulia. Al cincilea ar trebui să fie găzduit de Craiova, dar deocamdată nu se ştie sigur.

Atletism, Campionatul Balcanic indoor. Lili Popescu, record mondial la 800 m

Atleta Liliana Popescu, legitimată la CSM-CS Olimpic Craiova, a stabilit un nou record mondial în proba feminină de 800 m, cu ocazia Campionatului Balcanic de atletism indoor, desfăşurat sâmbătă la Atena, în Sala Peania. Sportiva pregătită de Eleodor Roşca a concurat HC (în afara concursului) şi a încheiat cursa cu timpul de 2:00,41, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă mondială a momentului. În cadrul aceleiaşi curse, Mihaela Neaşcu (CSM Craiova, antrenor Cristieana Matei) a devenit campioană balcanică, fiind înregistrată în 2:03,01. Alte două sportive care se antrenează cu Eleodor Roşca au reuşit să obţină titlul balcanic. Este vorba de Daniela Donisă, în proba de 3.000 m (8:55,39 – şi-a făcut baremul pentru participarea la Mondialele indoor, din martie, de la Valencia), şi Elena Iagăr Antoci, la 1.500 m (4:12,50 – a obţinut baremul de calificare la CM indoor). Şi Marius Ionescu (CSM Craiova) a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Atena, în proba de 3.000 m (8:17,80). România a câştigat Balcaniada din Grecia, impunându-se atât la feminin (96 de puncte), cât şi la masculin (92 de puncte). La competiţie au participat zece ţări: România, Grecia, Bulgaria, Turcia, Serbia, Muntenegru, Albania, Moldova, Macedonia, Bosnia-Herţegovina, în programul de concurs fiind incluse câte 11 probe la feminin şi masculin. Atleţii români au cucerit cinci titluri la feminin şi şase la masculin.

Box. Raul Balbi revine la Bucureşti
Argentinianul Raul Balbi, care a evoluat de două ori împotriva lui Leonard Doroftei pentru titlul mondial WBA, pierzând de fiecare dată, va reveni la Bucureşti, pentru a-şi măsura forţele cu Ionuţ Ion. „Raul Balbi revine la Bucureşti. Va boxa în cadrul galei de pe 29 martie, în care Adrian Diaconu va lupta pentru titlul de campion mondial interimar WBC, împotriva altui român, Ionuţ Ion. Jo Jo Dan (Ionuţ Ion – n.r.) îşi va pune în joc centura NABA (North American Boxing Association – n.r.). Acesta va fi cel de-al doilea meci ca importanţă după cel al lui Diaconu“, a spus preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja. Raul Balbi a luptat de două ori împotriva lui Leonard Doroftei. „Moşul“ l-a învins prima dată pe argentian, care era campion mondial en-titre la versiunea WBA, într-un meci disputat pe 5 ianuarie 2002 la San Antonio. Apoi, pe 31 mai, la Sala „Ioan Kunst Ghermănescu“, Doroftei şi-a apărat titlul mondial la categoria semiuşoară. Adrian Diaconu va boxa pe 29 ianuarie pentru titlul de campion mondial interimar la versiunea WBC, împotriva americanului Chris Henry.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version