16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOgăraru şi Contra îi fac probleme lui Piţurcă

Ogăraru şi Contra îi fac probleme lui Piţurcă

Jucătorul lui Ajax Amsterdam şi cel al lui Getafe au fost rezerve în meciurile pe care echipele lor de club le-au susţinut la sfârşitul săptămânii trecute.

 

 

 

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a primit veşti proaste în weekendul trecut. George Ogăraru, de la Ajax Amsterdam, şi Cosmin Contra, de la Getafe, jucători care candidează pentru un loc de titular pe banda dreaptă a defensivei reprezentativei tricolore, au fost rezerve în meciurile pe care echipele la care sunt legitimaţi le-au susţinut la sfârşitul săptămânii trecute.

Piţurcă a declarat că nu va convoca la naţională fotbalişti care nu sunt titulari la echipele lor de club. În aceste condiţii, rămâne de văzut dacă „Piţi“ îşi va încălca principiul şi îi va include în lotul pentru Euro 2008 pe Ogăraru şi pe Contra sau va apela la jucători care evoluează meci de meci în campionatul României.

 

Ogăraru lustruieşte banca „lăncierilor“

 

Deşi a fost convocat în lot, George Ogăraru nu a fost folosit nici măcar un minut în meciul de duminică pe care „lăncierii“ l-au pierdut, cu scorul de 1-2, în faţa celor de la Roda Kerkrade, partidă disputată în deplasare. După cum stau lucrurile, fostul fundaş stelist are şanse mici să prindă un loc de titular în echipa „lăncierilor“, cel puţin până în vară, când tricolorii vor juca împotriva Olandei în grupele Euro 2008.

În disputa cu Roda Kerkrade, Adrie Koster, tehnicianul „lăncierilor“, a început jocul cu Bruno Silva ca fundaş dreapta. Fundaşul uruguayan a fost iniţiatorul fazei din care Ajax a înscris unicul gol al său, prin Huntelaar, şi a reuşit chiar să şi marcheze, în repriza secundă, dar golul nu a fost validat din cauza unei poziţii de ofsaid.

Aşadar, fără Ogăraru în teren, „lăncierii“ au părăsit arena din Kerkrade cu capul plecat. Roda a deschis scorul în minutul 22, prin Lamah. La pauză a fost însă egalitate, după ce starul Klaas Jan Huntelaar a marcat în minutul 38. Hadouir a oferit însă echipei sale toate cele trei puncte, cu un gol superb, marcat cu zece minute înainte de final.

 

Contra a fost rezerva lui Cortes

 

Cosmin Contra a fost sâmbătă rezervă şi a stat pe bancă până în minutul 73, când a fost trimis pe teren pentru a întări defensiva lui Getafe în meciul din deplasare cu Deportivo La Coruna, încheiat cu scorul de 1-1.

În această partidă din Primera Division, tehnicianul lui Getafe, Michael Laudrup, l-a preferat pe postul de fundaş dreapta pe Cortes. Internaţionalul român a fost introdus la scurt timp după ce echipa sa a reuşit să egaleze, înlocuindu-l pe mijlocaşul uruguayan Albin. Michael Laudrup a apelat la „Guriţă“ din raţiuni tactice, rolul românului fiind de a „betona“ partea dreaptă a defensivei lui Getafe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS