10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie cu multe semne de întrebare

Victorie cu multe semne de întrebare

Amical

Pandurii – Minerul Lupeni 1-0

Stadion „Municipal“, spectatori: 5.500.

A marcat: Arrieta ’47.

Pandurii: Mingote (’46, Adriano) – Rusu (’60, Rus), Anilton, Chibulcutean – Pintassilgo (’46, Wandeir), Soares, Stângă (’46, Orac), Cardoso – Nunes (’46, Păcurar) – Jessui (’46, Piţurcă), Arrieta (’60, Popete).

Antrenor: Joaquim Teixeira.

Minerul: Ciucă – Daj, Irina, Luca, Mocioi – Rus, Albinaru, Apostol, Didă – Niculescu, Dăscălescu. Au mai evoluat: Mecea – Oprea, Corneanu, Câmpeanu, Berceanu, Işafan şi Roman. Antrenor: Marin Tudorache.

Au arbitrat: L. Uihely – M. Popescu, L. Udrea.

Gorjenii au reuşit să câştige primul meci din acest an disputat pe „Municipal“, însă prestaţia lor a lăsat de dorit în multe momente, echipa având nevoie de timp pentru a închega relaţiile de joc.

Spectatorii veniţi sâmbătă seară pe „Municipal“ au înfruntat frigul şi ploaia pentru a asista la primul joc în nocturnă la Târgu Jiu, dar şi pentru a-i oferi o speranţă de viaţă micuţei Elisa Ploscaru, fetiţa de cinci ani bolnavă de cancer.

Antrenorul Joaquim Teixeira a convocat doar 18 fotbalişti, care şi-au câştigat acest drept la antrenamente, cu excepţia lui Iordache, suspendat în prima etapă. Cu o formulă de echipă apropiată de cea de debut în campionat, pandurii au dominat clar întâlnirea, „minerii“ terminând jocul fără să şuteze măcar o singură dată pe spaţiul porţii gorjene. Prima şansă de gol a venit după un sfert de oră, în urma unei faze fixe, Chibulcutean fiind blocat în careul mic. Câteva şuturi de la distanţă expediate de Jessui, Stângă şi Cardoso nu l-au deranjat prea tare pe Ciucă, fostul motrean întrebuinţându-se abia în ultimul minut al primei părţi, când a respins voleul lui Nunes.

Cu cinci schimbări în echipă, pandurii au marcat imediat după reluare prin spaniolul Arrieta, care a profitat de indecizia fundaşilor adverşi şi a înscris cu un şut din întoarcere, la colţul scurt. Ciucă a păstrat diferenţa la lovitura liberă executată de Păcurar (’60), iar colegul său Mecea a avut o intervenţie de zile mari la şutul lui Cardoso (’69), uşor deviat. Piţurcă a redevenit clientul tribunei în finalul jocului, când a ratat două şanse de gol, spectatorii aplaudându-l ironic la cea de-a doua, când, din câţiva metri, a trimis cu capul mult peste poartă.

 

Jocul ofensiv,  în suferinţă

 

Cu trei jucători din fosta echipă în primul unsprezece, Pandurii Târgu Jiu a suferit la construcţie, chiar dacă a avut posesia balonului în cea mai mare parte a timpului. Echipa are nevoie de timp pentru a integra cele zece achiziţii şi pentru a deveni competitivă, puţini dintre nou-veniţi reuşind să facă o impresie bună la prima apariţie pe „Municipal“.

Antrenorul Teixeira şi-a lăudat elevii pentru dăruire, dar s-a declarat nemulţumit de partea ofensivă a jocului echipei sale. „Sunt foarte încântat de modul în care jucătorii s-au prezentat pe teren la acest meci. Din punctul meu de vedere, acest joc nu a fost decât alt antrenament în cadrul unei linii de antrenamente plănuite de mult timp. A fost un meci uşor şi consider că echipa a controlat jocul de la început până la final. Cred că meritam victoria din punct de vedere al posesiei balonului. Mi-a plăcut mult să văd că echipa s-a organizat bine în apărare chiar şi la mijlocul terenului. Nu mi-au plăcut însă trecerea de la mijloc spre atac şi jocul ofensiv al echipei. Trebuie să lucrăm mai mult din punct de vedere tactic. Nu este uşor pentru că avem în teren doar trei jucători din fosta echipă“, a declarat Teixeira.

Tehnicianul portughez a transmis un mesaj elevilor săi care au asistat din tribună la acest meci, locul de titular se câştigă la antrenamente. „Am contat la acest meci doar pe 18 jucători, însă acest lucru nu înseamnă că nu o să contez şi pe cei care astăzi (sâmbătă – n.r.) nu au jucat, pentru că avem un grup omogen. Cu cât am mai multe îndoieli în legătură cu formarea echipei, cu atât mai competitivi vor deveni şi jucătorii, întrucât, în ceea ce mă priveşte, locul de titular se câştigă muncind zi de zi, săptămână de săptămână şi lună de lună“, a mai spus Teixeira.

 

Bâlbâieli de început

 

Pentru a proteja suprafaţa de joc de pe „Municipal“ afectată de ploile căzute înaintea jocului cu Minerul Lupeni, cele două echipe au făcut încălzirea pe terenul sintetic, luminat suficient de nocturna de pe „Municipal“. Clubul Pandurii a prezentat înaintea jocului cele zece achiziţii şi noul staff tehnic doar pe tabela de marcaj, fotografiile acestora fiind cel puţin neinspirate, mai ales în cazul lui Pintassilgo (cu ochii închişi) sau al secundului Frederico Nobre Rosa, care îşi privea ceasul.

Dacă în prima repriză cei care au realizat grafica de pe tabela de marcaj nu au afişat cronometrul, în a doua parte, numărătoarea minutelor scurse din meci a fost inversă, ca la un meci de baschet, şi greu lizibilă. Deschiderea scorului de către Pandurii i-a lăsat indiferenţi pe cei de la tabela de marcaj, care au schimbat scorul la minute bune de la marcarea golului, în urma solicitărilor spectatorilor. Atmosfera la pauză a fost întreţinută de muzica lui Scooter, dublată şi de videoclipuri difuzate pe tabelă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS