21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a ieşit din calcule

România a ieşit din calcule

Tricolorii au pierdut duelul cu francezii încă de sâmbătă, când cuplul Clement/Llodra a învins perechea Tecău/Mergea şi a dus scorul la 3-0 în favoarea Franţei. România a ratat astfel calificarea în sferturile de finală şi va juca, în septembrie, barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a competiţiei.

Echipa României de Cupă Davis a pierdut meciul cu Franţa, după ce Arnaud Clement şi Michael Llodra i-au învins sâmbătă, în cinci seturi, pe tricolorii Florin Mergea şi Horia Tecău, scor 6-3, 6-4, 6-7 (6), 3-6, 6-2, la capătul a patru ore şi zece minute de joc aprig disputat.

„A fost un meci bun, am început să jucăm bine abia în setul al treilea. Ne-a luat ceva timp să ne obişnuim cu ritmul la retur şi poate că s-a simţit lipsa meciurilor jucate împreună. Am continuat să sperăm, luptându-ne pentru fiecare punct“, a spus Horia Tecău. „Am intrat destul de greu în meci. În setul trei am zis că nu se poate să pierdem, pentru că atmosfera era prea frumoasă. În setul cinci am ajuns la o minge de break şi dacă o luam altfel erau lucrurile. Nu am luat-o şi jocul s-a schimbat. Problema nu a fost oboseala. Am jucat cu finalişti la Australian Open şi nu merge să pierzi ocaziile la acest nivel. Suprafaţa e foarte lentă, cu mingea uzată şi grea este foarte greu să dai unde trebuie. Green Set-ul a fost o alegere potrivită, toţi jucătorii am căzut de acord“, a afirmat la rândul său Florin Mergea.

Scorul final al confruntării România – Franţa a fost 0-5, după ce ieri Andrei Pavel a pierdut în faţa lui Michael Llodra, scor 6-7 (5), 6-7 (7), iar Horia Tecău a fost învins de Arnaud Clement, scor 6-7 (3), 6-2, 4-6.

 

Segărceanu caută înlocuitor pentru Pavel

 

La finele partidei de sâmbătă, Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, s-a declarat mulţumit de evoluţia celor doi tenismeni români. „Am avut o evoluţie foarte bună, poate mai bună ca în Franţa. Şi Andrei (Pavel – n.r.) a jucat senzaţional, la fel şi Victor (Hănescu – n.r.). Trebuie să recunoaştem că francezii sunt mai buni ca noi. Mergea şi Tecău joacă dublu de plăcere. Noi i-am încurajat să joace la dublu, dar ei voiau la simplu, pe suprafeţe diferite, de aceea era greu să aibă un program comun. Dar românului îi vine mintea mai târziu şi sper să îşi dea seama că ar fi bine să îşi schimbe puţin priorităţile în carieră şi să joace mai mult la dublu. Sperăm să înceapă un nou program, să îi vedem până în toamnă în prima sută la dublu. Din nou jucăm barajul şi sperăm să avem mai mult noroc“, a spus căpitanul nejucător al României. Chestionat în legătură cu posibila variantă de înlocuire pentru Andrei Pavel, care are 34 de ani, Segărceanu a afirmat că îşi pune mari speranţe în Petru Alexandru Luncanu şi Marius Copil: „Ce să fie fără Pavel? Ne punem mari speranţe în Luncanu şi Copil la simplu, ca înlocuitori ai lui Pavel“.

Supărat de înfrângerea suferită, directorul general al FRT, Dumitru Hărădău, a anunţat că este ultima dată când echipa de Cupă Davis va mai juca în sală în România: „Este ultima dată când jucăm Cupa Davis în sală în România, dacă nu se construieşte o arenă de minimum 4.000 de locuri. Nu vom mai putea obţine altă aprobare de la ITF de a juca într-o sală aşa de mică. Vom încerca să facem rost de un antrenor pentru Mergea, să îl facem să slăbească şase kilograme, ca să îl avem şi la simplu, şi la dublu în echipa de Cupă Davis“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS