10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii s-au întors acasă

Oltenii s-au întors acasă

În ultimul amical disputat în Turcia, Universitatea a terminat la egalitate, 0-0, confruntarea cu NK Osijec, echipă situată pe locul cinci în prima ligă din Croaţia.

O victorie, două egaluri şi două înfrângeri – acesta este bilanţul Universităţii Craiova în cele cinci partide amicale disputate în stagiul de pregătire din Antalya. Antrenorul Nicolo Napoli susţine însă că aceste rezultate nu contează, important fiind modul în care jucătorii au înţeles să pună în practică ideile sale tactice. Italianul a experimentat mai multe sisteme de joc, pornind de la formula 4-3-1-2, continuând cu 4-3-3 şi încheind cu clasicul 4-4-2, în care oltenii au evoluat în ultimul joc de verificare din Turcia. Ştiinţa şi-a mai trecut în cont o remiză albă, 0-0 cu croaţii de la NK Osijec, la capătul unui meci în care apărarea a fost punctul forte al echipei. De altfel, în ultimele două partide, alb-albaştrii nu au primit gol, problemele fiind în atac, în cinci jocuri Universitatea punctând doar de două ori, prin Florin Costea şi Andrei Prepeliţă.

În ultimul meci, Napoli a folosit următoarea formulă de echipă: Bornescu (’46, Bănică) – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Săceanu (’60, Bărboianu), Dilevski, A. Ionescu (’46, Dina) – Fl. Costea (’60, M. Costea), Luţu (’46, Wobay). Accidentaţi în stagiul din Turcia, Tănasă şi Baird au fost din nou menajaţi, cei doi urmând să intre în programul normal al echipei în această săptămână.

În mare, tehnicianul italian a conturat un unsprezece de bază, schimbări mai putând apărea doar în ofensivă. Apărarea pare bătută în cuie, în timp ce la mijloc Săceanu a câştigat duelul cu mai tânărul V. Găman. Prepeliţă, Dilevski şi A. Ionescu par senatori de drept, cu toate că ultimul, folosit şi ca mijlocaş coordonator, ar putea intra în concurenţă cu Wobay în cazul în care va fi trimis în banda stângă. În lipsa lui Tănasă, Fl. Costea nu a avut un ajutor stabil în atac, făcând pereche fie cu fratele său mai mic, fie cu Wobay şi chiar cu Luţu, cum s-a întâmplat la meciul cu croaţii.

Delegaţia Ştiinţei a părăsit ieri Antalya, oltenii ajungând aseară în Bănie şi primind liber până miercuri, când este programat primul antrenament în Craiova. Ultimul test înainte de reluarea campionatului va avea loc sâmbătă, la Caracal, în compania echipei de ligă secundă FC Drobeta.

Rezultatele Ştiinţei în Antalya

„U“ Craiova – Sturm Graz (Austria, Liga I – locul 1, echipa de rezerve) 1-2

„U“ Craiova – Zalaegerszeg (Ungaria, Liga I – locul 7) 0-0

„U“ Craiova – FC Winterthur (Elveţia, Liga a II-a – locul 5) 0-1

„U“ Craiova – Zaglebie Sosnowiec (Polonia, Liga I – ultimul loc) 1-0

„U“ Craiova – NK Osijec (Croaţia, Liga I – locul 5) 0-0

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU