17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, egalată în ultima secundă

Oltchim, egalată în ultima secundă

Handbal – CL

Nürnberg – Oltchim 28-28

Sala sporturilor din Nürnberg, spectatori 1.500.

Nürnberg: Gubova, Krause – Simakova (7), Rosler (5), Wohbold (4), Walzik (3), Ofenboch (3), Beck (3), Sommerlund (2), Popluharova (1). Antrenor: Herbert Muller.

Oltchim: Huţupan, Tolnai, Tamaş – Beşe (8), Gâlcă (6), Meiroşu (5), Maier (4), Luca (3), Nechita (1), Ţăcălie (1), Lecuşanu, Ivan. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Au arbitrat: Vladimir Sokol, Josip Posavec (Croaţia).

Observator EHF: Bjarne Munk Jensen (Danemarca).

Ca şi în finala mică a mondialelor din Franţa, elevele lui Gheorghe Tadici au condus şi la patru goluri diferenţă, dar au fost egalate de nemţoaice în ultima secundă.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a început ca mare favorită meciul de la Nurnberg, din prima etapă a Grupei A semifinale. Chimistele lui Gheorghe Tadici (foto) au părut deconectate de la partidă, iar gazdele, susţinute frenetic de 1500 de spectatori şi de galeria echipei de fotbal, au condus pe tabelă în debutul întâlnirii. Oltencele au egalat pentru prima dată după 11 minute de joc, dar principala armă a Oltchimului, contraatacul, nu a funcţionat deloc şi în mai toate acţiunile ofensive s-a aşteptat finalizarea de la Valeria Motogna, la un nou meci mare în tricoul oltencelor. Entuziasmul nemţoaicelor s-a pierdut treptat, vâlcencele au condus şi la două goluri diferenţă, iar scorul putea lua proporţii încă din primul mitan dacă portăriţa Gubova nu avea o serie de intervenţii miraculoase. După 30 de minute a fost, însă, egal 15, după ce Nürnberg a marcat în ultima secundă.

 

Final incendiar

 

În debutul reprizei secunde lucrurile păreau să intre pe făgaşul normal. Cu o apărare exactă şi cu Luminiţa Huţupan inspirată în poartă, campioana României s-a distanţat pe tabela de marcaj, a condus chiar şi la patru goluri diferenţă, dând impresia că se va impune lejer. Momentele de relaxare le-au costat scump pe chimiste şi, cu şase minute înainte de final, Nürnberg a egalat la 24, după un scenariu copiat parcă din finala mică a mondialelor din Franţa, dintre România şi Germania. Mai mult decât atât, elevele lui Muller erau în avantaj, scor 26-25, când mai erau de jucat numai patru minute. Meiroşu a ieşit la rampă, a marcat două goluri consecutive, dar gazdele au egalat peste doar câteva secunde prin veterana Ofenboch. Cu două minute înainte de final, Oltchim a rămas fără Ionela Gâlcă, faultată grosolan de nemţoaice, dar a marcat prin Adriana Ţăcălie, şi ea cu preţul unei accidentări. Nürnberg a avut la dispoziţie 30 de secunde pentru a egala şi Muller a cerut time-out. Antrenorul timişorean a fost inspirat, a scos de pe teren portarul şi l-a înlocuit cu Anna Rosler, cea care a egalat miraculos, chiar în ultima secundă.

„Am ratat victoria pe mâna noastră. Nu am gestionat momentele decisive. Le remarc pe Beşe, Gâlcă şi Meiroşu, pentru repriza a doua. Arbitrii au tras pentru gazde. Ultimul atac l-ar fi ţinut o zi. Nu cred că Gyor şi Lada lasă puncte în Germania, dar ne ajută rezultatul de la Togliatti“, a concluzionat tehnicianul Oltchimului, Gheorghe Tadici, la finalul celor 60 de minute.

În cealaltă partidă a Grupei A, ETO Gyor a surclasat, în Rusia, pe Lada Togliatti, scor 28-22, rezultat care ajută Oltchimul în lupta de accedere în faza semifinală a Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS