Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Handbal (m), Divizia A. CSU înfruntă ultima clasată
Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova vor juca duminică, de la ora 12.00, în compania celor de la Teleorman Alexandria, echipă care se află pe ultimul loc în clasament. La prima vedere, meciul se anunţă uşor pentru craioveni, dar antrenorul Paul Stuparu crede că va fi un joc de mare luptă: „Din ce am văzut etapa trecută, cei de la Alexandria s-au ţinut bine până la pauză în meciul din deplasare cu Târgovişte. Am înţeles că au mai făcut şi nişte achiziţii, deci meciul va fi dificil. Cu toate acestea, vrem să câştigăm“. Antrenorului oltean i-a mai trecut din supărarea provocată de jucătorii săi runda trecută, când au pierdut în deplasare în faţa celor de la SCM Braşov şi au coborât pe locul patru în seria B a Diviziei A. Tot în cadrul acestei etape se mai dispută jocurile: CS Triumf Phoenix Călăraşi – Universitatea Târgovişte, Petrolul Teleajen Ploieşti – CS H&V Piteşti şi SCM Braşov – CSM Bucureşti.

Baschet, Divizia A. Vâlcenii, în cuplaj
Cele două echipe de baschet din Râmnicu Vâlcea, BC şi CET Govora, vor juca sâmbătă două partide importante, ambele jocuri urmând să se disputute în sala „Traian“. Echipa feminină, CET Govora, va întâlni, de la ora 17.00, pe Municipal Târgovişte. Dâmboviţencele, care au dominat ani la rând campionatul intern, acum se zbat pentru a se salva de la retrogradare. În partida tur, la Târgovişte, elevele lui Mihai Toma s-au impus cu scorul de 77-48. Pentru vâlcence, o nouă victorie în jocul de astăzi este importantă pentru a rămâne în cărţile play-off-ului. Dacă CET va avea un joc uşor, nu de acelaşi lucru va avea parte şi trupa lui Cristi Achim. Imediat după jocul fetelor, în „ring“ va intra, de la ora 19.00, echipa BC Râmnicu Vâlcea, adversara vâlcenilor fiind CS Otopeni. În tur, echipa oaspete a reuşit să se impună cu 67-59. Pentru Silviu Lupusavei este o nouă ocazie să se întâlnească cu vechii lui colegi, el fiind adus în vara anului trecut de la Otopeni la Vâlcea. O victorie împotriva echipei din Ilfov este importantă pentru moralul jucătorilor vâlceni şi al tehnicianului lor, Cristi Achim.

Box, Cupa României. Gala finală, interes scăzut în rândul pugiliştilor
În Sala „Tomis“ din Constanţa s-a disputat ediţia 2008 a Cupei României la box, competiţia fiind dominată de boxerii de la Petrom Ploieşti şi CS Dinamo, cu câte trei titluri cucerite. Participarea a fost destul de modestă, numai 80 de pugilişti, iar în gala finală patru meciuri nu s-au disputat din cauza neprezentării unor finalişti. Pe listele competiţiei au figurat şi patru pugilişti olteni, Silviu Torcea, Leonard Marinete (ambii de la Alro Slatina), Adrian Motorga şi Petrişor Gănănău (ambii de la Pandurii Târgu Jiu). Doar Petrişor Găgănău a învins la puncte, „victima“ sa fiind Bogdan Bota (CSM Baia Mare). Ceilalţi pugilişti au pierdut prin neprezentare. S-au înregistrat, în gala finală, următoarele rezultate: categoria 48 kg: Paul Ciocoiu (CSA Steaua) a bătut la puncte pe Marius Hondaru (Metrorex Bucureşti), 51 kg: Ciprian Apodăresei (CS Dinamo) b.p. Iulian Poczo (CS Dinamo), 54 kg: Daniel Enache (Petrom Ploieşti) b.p. Iulius Poczo (CS Dinamo), 57 kg: Vasile Sandu (Petrom Ploieşti) b.p. Dorin Patracioc (CSO Ianca), 60 kg: Georgian Popescu (Petrom Ploieşti) b.p. Florentin Niculescu (Farul Constanţa), 64 kg: Ionuţ Gheorghe (Farul Constanţa) a bătut prin neprezentare pe Silviu Torcea (Alro Slatina), 69 kg: Elvis Suliman (Alutus) b.n. pe Leonard Marinete (Alro Slatina), 75 kg: Radu Zarif (SCM Bacău) b.n. pe Tiberiu Purcoi (Petrom Ploieşti), 81 kg: Constantin Bejenaru (SCM Bacău) b.p. Cristian Irimia (BC Arad), 91 kg: Petrişor Gănănău (Pandurii Târgu Jiu) b.p. Bogdan Bota (CSM Baia Mare), +91 kg: Răzvan Cojanu (CS Muscel) b.p. neprezentare pe Adrian Motorga (Pandurii Târgu Jiu).

Futsal, Liga I şi Liga a II-a. FC Craiova şi Real joacă acasă
Sala Sporturilor din Craiova va găzdui mâine mai multe partide de futsal. De la ora 14.00 este programat meciul din liga a doua naţională, Real Craiova – Spicom Sfântu Gheorghe, un derbi între cele două candidate la promovare. Echipa din Sfântu Gheorghe ocupă locul doi în serie, cu 22 de puncte, iar Real se află pe poziţia a treia, cu 21 de puncte. Chiar dacă lideră este City’us II Târgu Mureş, această formaţie nu are drept de promovare deoarece este „satelitul“ unei formaţii din Liga I. Echipa Real, antrenat de Sorin Pătraşcu şi Cornel Roman, are un ascendent moral, fiind neînvinsă pe teren propriu. FC Craiova şi Futsal Municipal Miercurea Ciuc vor juca, de la ora 17.00, în cadrul etapei a 14-a din Liga I. Partida se anunţă la discreţia băieţilor lui Sorin Croitoru, având în vedere că oaspeţii ocupă ultimul loc în clasament, iar FC Craiova se află pe locul trei. Tot mâine, în Sala Sporturilor se va disputa încă o etapă din campionatul judeţean de futsal, după următorul program: Ştiinţa Malu Mare – Spartac (ora 15.00), Gemi Energie – Tudival (18.30), Ghimpu’s – Elpreco (19.15), Art Club – Atlantique (20.00), Şcoala Ignat – KO (20.45) şi Molmat – Gecorom (21.30).

Rugbi, Cupa Europeană a Naţiunilor. Stejarii vor să câştige cu Georgia

Echipa naţională de rugbi a României va întâlni astăzi, de la ora 14.00, formaţia Georgiei, într-un meci din Cupa Europeană a Naţiunilor, care se va disputa la Tbilisi, pe Stadionul „Lokomotivi“. Disputa de la Tbilisi va reprezenta debutul oficial al neozeelandezului Ellis Meachen ca director de rugbi la cârma „stejarilor“, în timp ce Georgia este condusă de mult timp de un antrenor australian, Tim Lane. Meciul va fi arbitrat de o brigadă galeză, formată din arbitrul Neil Ballard şi judecătorii de margine David Williams şi Wayne Davies. „Este primul meu meci la naţionala României, aşa că este normal să îmi doresc o partidă cât mai bună. La fiecare joc, eu şi echipa ne propunem să câştigăm, iar disputa cu Georgia nu face excepţie“, a spus Meachen, care a recunoscut că meciul cu Georgia va fi dificil, iar ambele echipe se vor baza pe forţa pachetului de înaintare. În clasamentul competiţiei, Georgia conduce cu 13 puncte (5 jocuri), fiind urmată de Rusia (13 p – 5 j), Spania (12 p – 6 j), România (11 p – 5 j), Portugalia (9 p – 5 j), Cehia (6 p – 6 j). Următorul joc al României în Cupa Europeană a Naţiunilor va fi în compania Spaniei, la Madrid, pe 23 februarie.

Tenis (m), Cupa Davis. Djokovic a ratat meciul cu Rusia
Câştigătorul din 2008 al turnelui Australian Open, sârbul Novak Djokovic, nu va mai juca partidele de simplu din cadrul meciului de Cupa Davis dintre Rusia şi Serbia, din cauza unei răceli. În locul lui Novak Djokovic evoluează Nenad Zimonjic, specialist în meciurile de dublu şi care nu a mai jucat la simplu din 30 aprilie 2007. Câştigătorul Australian Open 2008 este răcit de la începutul acestei săptămâni, iar echipa Serbiei spera ca el să poată juca totuşi în meciul de dublu de sâmbătă, când va face pereche cu Nenad Zimonjic, ocupantul locului 689 în ierarhia ATP la simplu, în timp ce la dublu se situează pe poziţia a şaptea în lume. Altă absenţă importantă în echipa Serbiei este Janko Tipsarevic, care suferă o infecţie la stomac. În celălalt meci de simplu se vor întâlni Nikolay Davidenko şi sârbul Viktor Troicki. Cele două echipe nu s-au mai întâlnit de când Serbia a devenit independentă. În perioada în care Serbia făcea parte din Iugoslavia au fost trei partide de Cupa Davis, scorul general fiind de 2-1 pentru Rusia.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version