17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel, aproape de surpriză

Pavel, aproape de surpriză

În primele meciuri de simplu, „Cneazul“ i-a dat mari bătăi de cap lui Tsonga, în timp ce Hănescu nu a rezistat în faţa lui Gasquet.

România a început cu stângul confruntarea cu Franţa din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis. După primele meciuri de simplu, disputate ieri, în Sala Transilvania din Sibiu, francezii conduc cu 2-0, Richard Gasquet şi Jo-Wilfried Tsonga ieşind învingători din duelurile cu Victor Hănescu, respectiv Andrei Pavel.
Intrat primul în competiţie, Hănescu nu a avut nici o şansă în faţa lui Gasquet (nr. 7 ATP), deşi a dat impresia că poate produce surpriza. Bucureşteanul a condus cu 2-0 în primul set, pe care l-a pierdut însă la tiebreak (7-5), celelalte două revenind tot francezului, 6-4, 7-5, după două ore şi 44 de minute de joc, timp în care românul a reuşit nouă aşi, iar adversarul său, 13.
„Am jucat destul de bine, mai ales că Richard Gasquet este un jucător de top, cu un joc solid, rapid. Este mai iute, mai mic şi cred că s-a mişcat mai bine decât mine. Am început primul set bine, m-am simţit relaxat, dar apoi am cedat iniţiativa. După pierderea unui set atât de strâns cum a fost primul, te simţi puţin dezamăgit. Gasquet s-a descurcat bine la retur şi în multe game-uri a pus presiune pe mine“, a afirmat la final Hănescu, care s-a declarat totuşi încrezător în şansele echipei României.
Al 76-lea în ierarhia ATP, Victor Hănescu fusese învins de Richard Gasquet şi în meciul de Cupa Davis din 2007 (scor 7-5, 6-2, 6-2), în timp ce adversarul său de mâine, Jo-Wilfried Tsonga, are, de asemenea, o victorie la activ în faţa sa, la începutul acestui an, în turneul de la Adelaide, scor 6-3, 4-6, 7-5.

Pavel l-a chinuit pe Tsonga

În cel de-al doilea meci, liderul echipei României, Andrei Pavel, l-a întrebuinţat serios pe Tsonga, noua stea a tenisului francez, jucător ajuns pe locul 20 în clasamentul ATP după disputarea finalei de la Australian Open, pierdută în faţa sârbului Novak Djokovic. Al 83-lea jucător al lumii, „Cneazul“ şi-a arătat măiestria în primul set, câştigat la tiebreak (7-2), după execuţii ce l-au lăsat fără replică pe adversarul său, tenisman care l-a ridiculizat pe Nadal (nr. 2 ATP) la primul turneu de Mare Şlem al anului.
Francezul de 23 de ani a început însă bine setul secund, cu un break ce s-a dovedit până la urmă decisiv, acesta impunându-se în final cu 6-4, scor cu care şi-a adjudecat şi setul trei, Pavel alternând execuţiile spectaculoase cu unele greşeli neforţate ce l-au făcut să-şi piardă cumpătul. Situaţia s-a menţinut şi în actul patru, Jo-Wilfried Tsonga având câştig de cauză, scor 6-4, după ce „Cneazul“ a ratat şansa de a servi pentru 5-2, iar Franţa se poate considera aproape calificată.
Meciul ce poate decide soarta întâlnirii are loc astăzi, când dublul Arnaud Clement / Michael Llodra, finalist la Australian Open, va da piept cu perechea Florin Mergea / Horia Tecău, francezii dorindu-şi revanşa după înfrângerea de anul trecut, din aceeaşi fază a competiţiei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS